By Wijnhuis Den Boer Since 1885

BIG PEAT Limited Christmas Edition 2022

Er is nog altijd sprake van een officieel watertekort in ons land en de droogte is ondanks de regen van de afgelopen tijd niet zomaar voorbij. Om deze reden is het winterse levenswater alvast onderweg van Islay naar Nederland. Om de droogte snel achter ons te laten probeert Big Peat ons alvast in de winterse sferen te brengen. Het belooft een opmerkelijk en feestelijk huwelijk te worden van enkel whisky afkomstig van het Schotse eiland Islay.
De stoere visser is bijna gearriveerd in Nederland en deze inmiddels nostalgische collectable is gebotteld op een mooie cask strength van 54,2%. Onze geturfde vriend zit in een bijpassend geschenkkoker.

De heerlijke winterse lucht van schoorsteenrook komt je tegemoet en houdt je lekker warm. Zowel voor, tijdens als na de feestdagen! Mooi om als geschenk te geven, maar ook zeker om te ontvangen. Bestel nu, want OP=OP! (maar 2400 flessen voor geheel Nederland), uitlevering van 1st helft oktober)
Vanzelfsprekend is de whisky niet koud gefiltreerd met behoud van de natuurlijke kleur.

Proefnotities:
Kleur: Strogeel.
Neus: Deze winterse krachtpatser begint met een vleugje zeelucht en is heerlijk fris. Tevens karamel en vanzelfsprekend verleidelijke turfrook.
Smaak: Moutig, rijke aardse tonen, eikenhout, marshmallow-zoetheid en winterse schoorsteenrook.
Afdronk: Hoewel deze winterdagen kort kunnen zijn, is de afdronk bevredigend lang, met meer van wat eraan voorafging.

“Klik” op bovenstaande afbeelding om te bestellen