By Wijnhuis Den Boer Since 1885

Webshop

Hooghoudt PX cask Aged Genever 7y 2015 56,9% Limited

59,99

e Aged PX 7 years is een unieke jenever die 2810 dagen op een PX-sherry vat heeft gelegen. 7 volle jaren hebben de Spaanse Pedro Ximenez vaten de moutwijn gevormd tot een smaakvolle spirit. Echter begint het hier voor Hooghoudt pas, nadat de vloeistof uit het vat is gehaald, accenturen wij het karakter van de spirit of geven er juist een twist aan. De kunst van het stoken, lageren distilleren en blenden van botanicals maakt gelagerde jenevers een unieke categorie. De overtreffende trap van ambacht smaak én historie.

Dat uit zich zeker in de Aged PX 7 years. De smaken tillen we naar een hoger niveau met unieke distillaten van gerookte aardbei, abrikoos, bergamot, Hollandse jeneverbes en kruidnagel. Dit versterkt de bestaande volzoete smaakelementen en maakt de Aged PX 7 years tegelijk een uniek, zeer fruitig en licht rokerig karakter. Vat nummer 1031 is verantwoordelijk voor een jenever geproduceerd van 100% moutwijn uit een mix van gerst, rogge en tarwe die op vat sterkte van 56,9% nog al het karakter bevat.

Deze limited edition jenever is beperkt beschikbaar met een oplage van 542 flessen.

Op vooraad

Op vooraad

Beschrijving

Neus: Volzoete geur van krenten, rozijnen, cacao en uiteindelijk geroosterde amandelen.
Smaak: Gedroogde dadels, lichte houttoon en karamel. Maar ook frisheid als citrus, abrikoos en rijpe aardbei. Opvolgend een vleugje rook met een complexe fijnen en vooral lange afdronk.

(1 van 542 flessen) vat 1031

FAQ