By Wijnhuis Den Boer Since 1885

Webshop

Bobby’s Gin 5yrs 42%

199,00

Bobby’s Gin 5 years is een special edition die ontwikkeld is door Bobby’s en Distilleerderij Herman Jansen voor het vijfjarige bestaan van Bobby’s Schiedam Dry Gin. Deze exclusieve gin is de perfecte blend tussen Bobby’s Schiedam Dry Gin en Notaris moutwijnjenever. Het distillaat heeft op nieuwe Amerikaanse Bourbon Casks gerust voordat de batch van “maar” 1.000 flessen werd uitgebracht.

Het verhaal

Bobby’s Schiedam Jenever komt uit de koker van Sebastiaan van Bokkel. Sebastiaan is zijn carrière begonnen bij Vedett; hier was het zijn taak om dit merk verder in de markt te zetten. Hij was hier erg succesvol in en op een dag vertelde zijn manager dat hij een grotere regio kon krijgen. Toen zijn manager vroeg wat Sebastiaan daar van vond, reageerde hij met “wel tof”. Sebastiaan besefte dat hij minder enthousiast reageerde dan zijn werkgever had verwacht. Ook werd hij zichzelf van iets bewust; hij besloot uiteindelijk om voor zichzelf verder te gaan.

Het duurde niet lang voordat Sebastiaan het idee kreeg om een eigen jenever te gaan maken. Hij wilde een drank maken dat “echt” is en gezien jenever één van de oudste dranken in de geschiedenis is, sloot dit perfect bij zijn idee aan.
Ook op persoonlijk vlak kon hij de link naar jenever leggen. Zijn opa dronk vroeger ook altijd jenever. De lege jeneverflessen werden bewaard en hergebruikt als waterflessen, waar ook Sebastiaan water uit dronk. Sebastiaan besloot zich te gaan verdiepen in jenever en kwam zo ook uit bij het Jenevermuseum in Schiedam. Hier ontdekte hij dat jenever de grondlegger van gin is.

Wat Sebastiaan niet had zien aankomen is dat hij een eigen gin zou gaan maken. Dit veranderde nadat zijn moeder hem vertelde dat zijn opa een eigen drankflesje had waar hij kruiden aan toevoegde. Opa Jacobus Alfons maakte toen eigenlijk al een soort Bathtub Gin. Voor Sebastiaan vielen toen alle puzzelstukjes op zijn plaats en hij besloot om een gin te gaan maken in plaats van jenever. Op dat moment was er ook al contact met distilleerderij Herman Jansen en ontstond er een fijne samenwerking. Zo is familie ook erg belangrijk voor het familiebedrijf Herman Jansen en na de eerste kennismaking zei de heer Jansen direct “dit gaan we doen!”. Op 12 februari 2014 werd Bobby’s Schiedam Dry Gin gelanceerd!
Inmiddels is de gin in meer dan vijftig landen aanwezig. Hierbij heeft Sebastiaan het doel gesteld dat Bobby’s Schiedam Dry Gin een gevestigd merk moet zijn in alle coole bars ter wereld. Het team van Bobby’s is ook gegroeid; zo is Sebastiaan’s broer David nu ook onderdeel van het team geworden.

Bobby’s Schiedam Dry Gin wordt gemaakt van kruidnagel, cubeb peper, kaneel, koriander, limoengras, jeneverbes, venkel en rozenbottels. Hierbij is het leuk om te weten dat de eerste vijf botanicals uit de oosterse wereld komen en de laatste drie botanicals uit de westerse wereld. Dit vertaald zich ook weer terug naar Sebastiaan; hij is half Moluks / half Nederlands. Door het gebruik van deze botanicals is er een kruidige en aromatische gin ontstaan die een licht pittige afdronk kent.

Voor het vijfjarige bestaan van Bobby’s Schiedam Dry Gin in 2019 ontwikkelden Bobby’s en Herman Jansen een special edition; de Bobby’s Gin 5 years. Dit is een blend van Bobby’s Schiedam Dry Gin en Notaris moutwijnjenever die vervolgens op nieuwe Amerikaanse eikenhouten vaten gerust heeft.
Wat deze blend nog specialer maakt is dat Master Distiller Ad van der Lee gebruik heeft gemaakt van een Notaris maltspirit jeneverbatch 2014; het geboortejaar van Bobby’s Schiedam Dry Gin.
Het resultaat is een volle gin met intense vanilletonen aangevuld door hints van citrus, peper en hout. Zowel de gin als jenever zijn te onderscheiden; de kruidige tonen van de gin en de zachtheid van de moutwijn.

Leuk om te weten is dat er voor Bobby´s Gin 5 years gekozen is voor een transparante fles met goudgelagerde etiketten; deze sluiten perfect aan bij de amberkleurige gin. De fles wordt geleverd in een handgemaakt eikenhouten verpakking, geïnspireerd op de vaten waarin de gin gerijpt is.

Op vooraad

Op vooraad

Beschrijving

Geur: tonen van jeneverbes, rozenbottel, koriander, kruidnagel, citroengras, cubebepeper, venkel
Smaak: Intense vanilletonen, maar je proeft ook verse citrus, peper en hout.
De gin heeft een alcoholpercentage van 42%.

Een gin die je heerlijk puur k drinken!!

Mooi verpakt in een stijlvolle houten kist.

FAQ