By Wijnhuis Den Boer Since 1885

Webshop

Old Salt Gin (Vlieland)

34,99

The STORY

Vlieland komt met eigen gin.

Nederland is een eigen gin rijker: OldSalt Gin. En dit is wel een hele bijzondere. Want door de toevoeging van cranberry die wordt gecomplimenteerd door de zilte en zoete smaken van o.a. zeekraal en zeesla hebben de makers niet alleen een gouden combinatie te pakken, maar waan je je ook direct op het eiland van herkomst; Vlieland.

Niet onverwachts dus dat het ook echte Vlielandse ginkenners zijn die de smaak hebben ontwikkeld. “Ik ben zelf groot ginliefhebber en wilde die liefde combineren met de kenmerkende smaken die op en rond ons eiland te vinden zijn”, legt Jaap Figee uit. Hij legde het idee voor aan zijn jongere broer Max en hun metgezellen resp. Tamara en Minke, die direct enthousiast waren. Dus zoals een echt Vlielander betaamt ging het viertal direct aan de slag. Met behulp van Gerard van het drankenatelier werden verschillende eilandse ingrediënten gecombineerd, maar bij de eerste slok van twee van de samples wisten ze het zeker: dit moesten de smaken worden. De OldSalt Gin Original en de OldSalt Gin Premium waren geboren.

OldSalt Gin Original is de ‘easy-going’ variant. Hij drinkt met zijn eigenzinnige lichtzoete smaak heerlijk weg op een terras en doet het goed in een cocktail. De exclusievere OldSalt Gin Premium is ziltiger en door zijn unieke, krachtige smaak een potentiële favoriet voor de fijnproever. Jaap: “Die past in het drankenkabinet goed naast een mooie whisky”.

Ingrediënten: O.a. jeneverbes • cranberry’s • zeekraal • zeesla

De gin heeft een alcoholpercentage van 40% Alc. • 0,7L

Cocktailtip, perfect Serve:

  • Groot ballonglas voor ¾ vullen met ijsblokjes.
  • Schenk er 4 cl. OldSalt Gin in.
  • Serveer er een flesje 20 cl. Indian Tonic Water bij.
  • Roerstokje en/of rietje.
  • Toevoegingen: Takje zeekraal en/of cranberry’s gedroogd of vers. Een extra feestje is ijsblokjes met cranberry’s erin.
    Er zijn verschillende merken Indian Tonic: Franklin & Sons, Fever Tree en Schweppes zijn goede keuzes.

Geniet van een heerlijke G&T.

Proost!!

 

Op vooraad

Op vooraad

Beschrijving

Voor een OldSalt Gin geldt hoe zoeter de Zeesla des te krachtiger de Zeealsem, hoe sterker het verhaal des te zilter de Zeekraal. De vertelling over de eerste zeetochten, met alle tragedies van dien, op weg naar de Indian zijn bitter. Door eendrachtig en hoopvol in kaart te brengen van de juiste zeeroute zijn tradities die voortvaren uit deze belevenissen van groot belang voor een OldSalt.
Dit betekend tot op de dag van vandaag; trossen los voor de behouden vaart der verhalen

FAQ