By Wijnhuis Den Boer Since 1885

Webshop

Santa Ana Gin 42,3% (Don Papa)

39,99

Santa Ana Gin wordt gemaakt van heel veel botanicals (9 stuks); jeneverbessen, koriander, engel- en iriswortel, venkel en de Filipijnse Dalandan, alpinia, kalamansi en ylang-ylang. De gin wordt geproduceerd in Frankrijk, Charentes, door een speciale  vacuümdistillatie. Deze techniek kunnen geeft nog meer fijne subtiele aroma’s, wat zorgt voor een bijzondere, krachtige gin.

Santa Ana Gin draagt een rijke historie met zich mee. Hiervoor gaan we terug naar Manila, de hoofdstad van de Filipijnen, in 1920. Dit was de periode dat Manila haar opkomst kende als “centrum van vermaak”. In de dertig jaren die daarna volgden, speelde het Santa Ana Cabaret een belangrijke rol; dit was destijds het grootste cabaret ter wereld. De diner- en dansclub waarin het gevestigd was, besloeg een oppervlakte van meer dan 3.000 vierkante meter en met haar prachtige Art Deco uitstraling en interieur wist zij zowel de welgestelde locals als de Amerikaanse toeristen te vermaken en aan zich te binden.

Op vooraad

Op vooraad

Beschrijving

Geur: mooie combinatie van botanicals ervoor dat er een florale gin ontstaat met kruidige en citrustonen. Op de achtergrond is een subtiel vleugje lavendel te ontdekken.
Smaak: bovenstaande elementen komen ook terug in de smaak, alleen worden zij ditmaal ondersteund door peperige tonen.
De gin heeft een alcoholpercentage van 42,3%.

FAQ