By Wijnhuis Den Boer Since 1885

Webshop

MIP Classic Rose Made in Provence

Korting!
13,9915,79

Aantal Prijs
1+15,79
6+14,50
12+13,99
Op vooraad

Op vooraad

Beschrijving

Proefnotities:
Een heel licht getinte en verfijnde rosé met geur- en smaaknuances van rode vruchtjes, perzik en citrusfruit naast verleidelijke tonen van rozenblaadjes.

Serveersuggesties:
Perfect als aperitief, bij hapjes, lichte voorgerechten, salades en mediterrane gerechten met vis, gamba’s, groenten en kip.

10-12° C.

Wijnmaker:

Wijnhuis:
Guillaume & Virginie Philip

Wijngaard:

Streek:
Het domein ligt in de gemeente Puyloubier aan de voet van de berg Sainte-Victoire. De druiven worden na het oogsten rond het vriespunt bewaard want hoe koeler de druiven, hoe minder kleur van de bessen zich in het sap verspreidt.

Bijzonderheden / Opmerkingen:
Het wijndomein Guillaume & Virginie Philip wordt gerund door Guillaume en zijn vrouw Virginie Philip. In 2007 maakten zij hun eerste wijn, de inmiddels felbegeerde MIP-rosé. De wijngaarden zijn gelegen aan de voet van de berg Sainte Victoire in de Provençaalse gemeente Puyloubier. De bodem rond het domein bestaat uit klei, leem, zand en stenen, een ideale samenstelling voor de productie van smaakvolle en aromatische rosé-wijnen. In de wijngaarden staan vooral syrah, grenache, cinsaut en rolle (vermentino) aangeplant. Elk perceel wordt apart gevinifieerd om per bodemtype de perfecte vinificatiemethode toe te kunnen passen. Door het warme en droge klimaat komen er weinig ziektes in de wijngaarden voor en is het gebruik van bestrijdingsmiddelen dus nauwelijks nodig. Deze natuurvriendelijke aanpak heeft vanzelfsprekend een positief effect op de wijnen. Die zijn namelijk fruitrijk, elegant kruidig, floraal en bovenal heerlijk zuiver.
Een subtropisch klimaat met warme zomers en tamelijk milde winters. Het terroir kent kalkrijke zand- en rode kleigrond vol met stenen.
Na persing wordt het druivensap vergist in gekoelde tanks. Daarna rust het sap zo’n 4 maanden op z’n gistbezinksel om een nog mooiere fruitigheid te ontwikkelen.

FAQ