By Wijnhuis Den Boer Since 1885

Webshop

Tarapaca Multi Rose Cabernet Syrah

Korting!
6,667,99

Aantal Prijs
1+7,99
66,66
Op vooraad

Op vooraad

Beschrijving

Proefnotities:
Heerlijke dikke, rose. Veel cassis en aardbei fruit in geur en smaak, stevig glas wijn.

Serveersuggesties:
Zwoele zomers, salades, pittige gerechten.
10-12º C

Wijnmaker:
Ed Flaherty, geboren Amerikaan startte in 2006 bij Tarapaca, zijn ruime ervaring opgedaan in wineries rond de wereld gebruikt hij bij Tarapaca voor het leveren van stijlvolle wijnen en een delicate stijl en grote expressie van oorsprong en typiciteit

Cristian Molina afgestudeerd landbouwkundige en Oenolog is Ed’s rechterhand, wijnen van zijn hand kenmerken zich door een perfecte balans tussen het fruit van de druif en de goed gedoseerde houtrijping.

Wijnhuis:
Viña Tarapacá is opgericht in de 19e eeuw. In 1874 kreeg Tarapaca de naam Viña de Rojas, vernoemd naar de oprichter Don Francisco de Rojas y Salamanca. Hij liet wijnstokken uit Frankrijk overkomen en begon een wijngaard aan de voet van het Andes gebergte met de druivensoorten Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot, Chardonnay, Sauvignon Blanc en Semillon.
Wijngaard:

Streek:
D.O. Valle Del Maipo

Bijzonderheden / Opmerkingen:
De Cabernet Sauvignon druif kan goed tegen de warmte en voelt zich daardoor thuis in de zonovergoten Maipo Vallei. De Syrah geeft extra kracht en een mooi aroma aan de wijn. Vinificatie: De druiven voor deze rose worden in eerste instantie als rode wijn gevinifieerd. Ze worden gekneusd waarna de gisting start. Een deel van het roze sap laat men na verloop van tijd overstromen in een andere cuve waarna deze verder wordt behandeld als een witte wijn.

FAQ