By Wijnhuis Den Boer Since 1885

Webshop

Compass Box Tastingset

25,00

Een unieke whisky tasting met John Glaser en Jock Shaw!!!

2020 is het jaar dat Compass Box Whisky twintig jaar bestaat. In 2000 geloofde John Glaser dat er te veel bedrijven waren die Schotse whisky op dezelfde manier maakten en verkochten. John, van origine een Amerikaan, werkte voor een grote distilleerderij, wilde de dingen anders doen om meer mensen de geneugten van Schotse whisky te brengen.

Hij richtte een ander soort Scotch whiskybedrijf op, gebaseerd op het lang verloren gewaande model van het Scotch whisky blending house, maar wel met een toekomstgerichte aanpak en een niet aflatende wens om kwaliteit te creëren. Oorspronkelijk startte hij het bedrijf vanuit zijn keuken, maar vandaag, bijna twee decennia later, heeft Compass Box een kantoor en een blending ruimte in Londen, zijn eigen voorraad rijpende whisky’s in Schotland en meer dan een dozijn werknemers.

Bresser & Timmer en Compass Box whisky werken al heel lang samen en we kunnen dan ook het twintigjarig bestaan van Compass Box niet onopgemerkt voorbij laten gaan. De tasting is terug te zien via de Bresser & Timmer Facebookpagina. https://www.facebook.com/bressertimmer/

Met deze sample kit kunt u op een toegankelijke manier kennis maken met Compass Box en is te bestellen in onze webshop First Class Spirits by Wijnhuis den Boer en af te halen in onze winkel.

Niet voorradig

Niet voorradig

Beschrijving

Oakcross:
Compass Box Oak Cross is licht en fruitig van geur. Kruiden, gekookt fruit, gember, toffee appel. Op de tong meer fruit; rode appel, honing en zoete kruiden. De afdronk bevat melk, eiken en is zoet en pittig tegelijk.

Great king street glasgow blend:
De smaak uit zich rokerig met tonen van gedroogd fruit en tabak. De geur toont tonen van kruiden en vanille met een lange afdronk met tonen van eiken tannine en heide. Dit allemaal zorgt ervoor dat deze whisky een ware smaaksensatie is.

Story of the spaniard:
Een blended malt whisky die op basis van zes verschillende whisky’s wordt vervaardigd. Bijna de helft hiervan heeft een rijping op sherryvaten ondergaan. Ook whisky met een rijping op nieuwe (virgin) vaten van Frans eiken en Spaanse rode wijnvaten zijn gebruikt. Samen leidt dit tot een karateristieke blend die vol en complex van smaak is.

Hedonism:
Hedonism, een heerlijke blended graanwhisky, is echt zo aangenaam als de naam suggereert. Exclusief gerijpt in Amerikaanse eikenhouten vaten, het resultaat is een zacht en romig aanbod van Compass Box.

Peat monster:
Peat Monster is Rokerig, groot, rijk en turfig en dus een echte turf monster. De whisky combineert rook en turf single malts van Islay en Isle of Mull met rijke, medium geturfde Speyside whisky’s. Hierdoor is er een mooi gebalanceerd en makkelijk drinkbare blended malt turf whisky ontstaan!

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Compass Box Tastingset” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

FAQ