By Wijnhuis Den Boer Since 1885

Webshop

Compass Box “Celestial” Extinct Blends Quartet Limited Edition #4

399,00

Het Extinct Blends Quartet haalt inspiratie uit verdwenen karakters en smaken en herwaardeert vier zeer verschillende uitdrukkingen van blended Scotch, met behulp van enkele van de meest waardevolle pakketten whisky die in het bezig zijn van Compass Box.

De nieuwste en laatste uitgave van het Extinct Blends Quartet, de Celestial, is geïnspireerd op een whisky uit de jaren zestig. Herkenbaar aan een extravagant smaakprofiel en een paardenthema. het is de meest turfachtige van het Extinct Blends Quartet, en de meest omvattende. De Celestial biedt een diepte van smaak en een volwassenheid die het kenmerk van deze serie is geworden.

Met het Extinct Blends Quartet heeft Compass Box tot nu toe de kusten, tropische eilanden en steden van de blended Scotch verkend. Om de serie waardig af te sluiten wagen zij zich “beyond” de aarde en gaan ze de lucht in, door golvende wolken en glinsterende sterrenbeelden.

Celestial accentueert de rokerigheid van zijn voorganger, op basis van maltwhisky’s van de distilleerderijen Ardbeg en Caol Ila. Dit zijn twee pakketten die ze zes jaar geleden eerder samenbrachten voor de originele No Name. Teernoten versmelten met het kruidige karakter en creëren zo een prachtige interpretatie van een oudere, verfijnde stijl van rokerigheid.

Op vooraad

Op vooraad

Beschrijving

Kleur: Goudbruin.
Geur: Zware rooktonen die komen van een vreugdevuur op het strand. Daarachter zachte specerijen en kruiden. Vanille en gegrilde appels.
Smaak: Hout, droog met een vlezige rokerigheid die overgaat in gekookt tropisch fruit.
Finish: Lang en rokerig met zachte vanille en fruittonen.

 

 

 

FAQ