By Wijnhuis Den Boer Since 1885

Webshop

Lochlea Ploughing Edition First Crop Ex-Islay Barrels and Peated casks

67,50

Lochlea Distillery is gebouwd in één van de gebouwen van Lochlea Farm. Een echte “Farm distillery” dus waarbij de granen van het eigen land afkomen, de gerst op de moutvloer in de eigen schuren wordt gemout en de daaruit resulterende “wort” uiteindelijk 2 deuren verder in de eigen ketels wordt gestookt naar de spirit. En natuurlijk liggen de vaten in de eigen warehouses op de boerderij te wachten totdat de whisky rijp is om gebotteld te worden.

En dat alles op de boerderij waar Robert Burns lang geleden is opgegroeid.

In 2021 werd John Campbell de nieuwe Distillery Manager. Hiervoor was John 27 jaar lang werkzaam bij Laphroaig op Islay, waarvan de laatste 16 jaar als eindverantwoordelijke distillery manager. Hij kon dus weten wat voor effect voormalige Laphroaig vaten zouden hebben op de rijping van de Lochlea spirit. En dat dit goed heeft gewerkt kunnen we nu allemaal zelf proeven. Een verwarmende en rokerige versie van Lochlea single malt door het gebruik van ex-Islay barrels en geturfde quarter casks. De kleur van het label geeft de ijzige winters weer op de vlaktes van Ayrshire.

Ook van deze editie is het aantal beschikbare flessen zeer beperkt.

Niet voorradig

Niet voorradig

Beschrijving

Neus: gestoofd fruit met perentaart, Chanel nr. 5, ingelegd gras en net gezaagd eikenhout. Daaroverheen lichte turfrook voor verwarming.
Smaak: ouderwetse fruitzuurtjes met appeltaart en geroosterde noten. Ook op de tong zit in alle hoekjes en gaatjes lichte turfinvloeden.
Afdronk: heerlijk fruitig, notig en verwarmend, met een sluier van de Islay turf.

 

FAQ

Andere suggesties…