By Wijnhuis Den Boer Since 1885

Webshop

Jack Daniel’s Bonded Rye

42,99

Het iconische Jack Daniel’s merk werd opgericht in 1866 en is de oudste geregistreerde whiskey-distilleerderij van USA. Jack Daniel’s Bonded Rye Tennessee Whiskey is een whiskey die voldoet aan de Bottled-in-Bond act daterend uit 1897.

Een whisky voldoet hieraan indien het afkomstig is uit een distilleerderij, een distilleerseizoen, het gebottled is op minimaal 50% ABV en minimaal 4 jaar is gerijpt.

Zoals gezegd elke druppel Jack Daniel’s komt sinds 1866 uit Lynchburg, een dorpje in Tennessee met maar 600 inwoners, de helft hiervan werkt bij Jack Daniel’s.
Jack Daniel’s is geen Bourbon Whiskey,vanwege het unieke Charcoal mellowing proces. Het is een Tennessee Whiskey (een categorie op zichzelf). Elke druppel Jack Daniel’s wordt gefilterd door een 3 meter houtskool laag. Dit duurt 10 dagen. De whiskey absorbeert hierdoor de essentie en zuiverheid van de houtskool. Tevens wordt Jack Daniel’s middels de ‘Sour Mash’ distillatie methode geproduceerd. Sour Mash is een afwijkend gistingsproces waarbij éénderde gist van de vorige vergisting wordt vermengd met tweederde nieuwe gisten en toegevoegd aan het beslag. Hierdoor krijgt het distillaat extra aroma’s.

 

Op vooraad

Op vooraad

Beschrijving

Kleur: Mahonie bruin.
Geur: Een verleidelijke rijke en vooral volle geur van van zoete bessenvruchten, gekruide rogge en eiken.
Smaak: geprononceerde smaak met tonen van gedroogd fruit, toffee en karamel
Finish: middellang, peperig, rogge een beetje vettig.

FAQ

Andere suggesties…