By Wijnhuis Den Boer Since 1885

Webshop

The Lakes Single Malt RESFEBER

89,00

Lakes Whiskymaker’s Edition Resfeber
De Whiskymaker’s Reserve-serie is een artistieke verkenning van de sherry-huisstijl. De whiskymaker bepaalt het smaakprofiel van elke release terwijl hij oneindige veel variabelen en een eindeloze hoeveelheid smaakmogelijkheden tot zijn beschikking heeft. Elke unieke botteling is een uiting van creatieve vrijheid, het product van een speeltuin waar instinct, ervaring en inspiratie vrij rondlopen en samenkomen om één intrinsiek doel te realiseren: het creëren van uitstekende smaken.

Het “hart” bestaat uit tonen van romige sherry vaten en extra karakter afkomstig van rode wijn barriques. Deze Resfeber lijkt een reis te worden van opwinding en energie, de onrust van het plannen van deze reis voor vertrek ;-).
Wat een andere kant van The lakes met sherryvaten  en wijnvaten – levendig en complex, romig en toch stevige structuur met aroma’s van in toffee gedoopte appel, zachte bakkruiden, tonen van maraschinokers en rozenblaadjes. De Resfeber bezit ook een verwarmende afdronk.

The Lakes Distillery is op weg naar verlichting, gestimuleerd door nieuwe ontdekkingen, veranderingen en gevoed door de opwinding van vooruitgang en ons collectief verlangen naar avontuur. Resfeber is non-chill filtered en gebotteld op natuurlijke kleur bij 46,6% ABV. Deze is gelimiteerd uitgebracht als een distilleerderij Exclusive in het Verenigd Koninkrijk, en zal alleen beschikbaar zijn in bepaalde geselecteerde internationale markten. Nederland is er daar één van.

Op vooraad

Op vooraad

Beschrijving

Geur: levendig, complex, romig maar toch aanwezig. De cream sherry komt duidelijk naar voren en geeft een rozijnachtige geur.
Smaak: Lichte mooie rijke tannine structuur van de rode wijn vaten, die heel mooi zacht worden afgerond door de rijke “rozijn” smaak van de cream sherryvaten. Appeltjes, marasquino-kers, rozen, bakspecerijen en karamel.
Afdronk: Warm en rijk en lang.
Wederom een super mooie uitgave die je moet hebben!!

Resfeber is non-chill filtered en gebotteld op natuurlijke kleur bij 46,6% ABV. Deze is gelimiteerd uitgebracht als een distilleerderij Exclusive in het Verenigd Koninkrijk, en zal alleen beschikbaar zijn in bepaalde geselecteerde internationale markten. Nederland is er daar één van.

FAQ

Andere suggesties…