By Wijnhuis Den Boer Since 1885

Webshop

Indri Single Malt Piccadily The 3-Wood

44,95

De Indiase Piccadily Distillery heeft voor het eerst in haar bestaan (sinds 1967) een single malt whisky uitgebracht.

De Piccadily Distillery is opgericht in 1967 en ligt vlak bij Delhi in het noorden van India, met uitzicht op het Himalaya gebergte. De is Piccadily sinds die tijd één van de grootste producenten van alcohol in India.

In 2010 werd gestart met de bouw van een eigen single malt whisky distilleerderij, die in 2012 startte met de productie van de eigen single malt whisky.

In het Sanskriet staat Indri voor de 5 zintuigen; reuk, smaak, gevoel, zicht en geluid.

Maar de plaats waar de distilleerderij staat heet ook Indri, vlak bij de rivier Yamuna waar het smeltwater van de Himalayas doorheen stroomt. In die vallei wordt al honderden jaren graan verbouwd, waarbij de klassieke Indian 6 Row gerst uitstekend geschikt is voor het distilleren van single malt whisky.

Trini is het vlaggenschip van Indri whisky, waarbij de whisky is gerijpt in voormalige bourbonvaten, PX sherryvaten en wijnvaten. De whisky is gebotteld op 46% zonder enige vorm van koude filtratie en toevoeging van kleurstoffen. De whisky heeft minstens 6 jaar gerijpt in de vaten, wat voor India, en vooral voor het noordelijk gelegen Delhi erg lang is. Het rijpingsproces in de eikenhouten vaten is zeer snel vanwege de grote temperatuurverschillen tussen zomer en winter ( van 50 graden Celsius tot onder het vriespunt).
Het is niet voor niets dat deze whisky in hele korte tijd al indrukwekkend veel onderscheidingen heeft gewonnen

Op vooraad

Op vooraad

Beschrijving

Kleur: Diep amber naar donker koper
Neus: Gekarameliseerde ananas met vanille, zwarte thee en vers gemalen noten. Indien het glas even gewalst wordt komen de geuren warmer over met munt, eikenhout en kardemom.
Smaak: mooi uitgebalanceerd mondgevoel met smaken van witte en bruine kruiden, eikenhout, Citrus fruit, toffee en kaneel.
Afdronk: Mooie lange afdronk van fruit en diepe kruiden met een pittig karakter welke op de tong voelbaar blijft.

 

FAQ