By Wijnhuis Den Boer Since 1885

Webshop

Vinum Côtes de Gascogne Rouge

Korting!
5,836,99

Aantal Prijs
1+6,99
6+5,83
Op vooraad

Op vooraad

Beschrijving

Proefnotities:
Deze rode Côtes de Gascogne gemaakt van Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en Tannat, heef een diep paarsrode kleur en geurt heerlijk naar rijp donker fruit, zoals bramen en pruimen. Daarnaast zijn er kruidige aroma’s als laurier en kaneel te ontdekken. In de mond is de wijn zacht en rond, met veel diepgang. De tonen van donker fruit en chocolade vormen een prachtig samenspel met de specerijen.

Serveersuggesties:
Een heerlijke wijn bij bijvoorbeeld gegrild vlees of gevogelte.
16-18° C.

Wijnmaker:
Familie Duffour

Wijnhuis:
Familie Duffour

Wijngaard:
Deze wijnstokken staan allemaal aangeplant in een warm en aangenaam klimaat, waar de nabijheid van de zee en de Pyreneeën zorgen voor de nodige verkoeling. Door deze koelende invloed behouden de druiven een aangename frisheid

Streek:
Gascogne

Bijzonderheden / Opmerkingen:
Als je de geschiedenis induikt is dat niet zo vreemd. De Gascogne is een wijngebied met een lange historie. Al ruim 2000 jaar geleden, in de tijd van de Galliërs en de Romeinen, werd hier wijn gemaakt. Dichtbij het Domaine van de familie Dufour ligt een oude Gallo-Romeinse villa. De hierin prachtige bewaard gebleven mozaïeken met daarop druivenranken afgebeeld, vormen hiervan het bewijs. Nu, ruim 20 eeuwen later, staan er nog steeds druivenstokken aangeplant op dit uitzonderlijke terroir.
De familie Dufour is bijzonder trots op het feit dat zij op deze historische plek nog steeds wijn produceren.

FAQ