By Wijnhuis Den Boer Since 1885

Webshop

Domaine Lafage Retro

11,99

Op vooraad

Op vooraad

Beschrijving

Proefnotities:
Licht robijnrode kleur met schitterende reflecties. Kruidige en subtiel fruitige neus. De smaak is soepel, fris en licht, licht kruidig, met een mooie balans.

Serveersuggesties:
Lekker als aperitief, bij tapas, charcuterie, gevogelte, lichte salades, grillades
16-18º C

Wijnmaker:
JeanMarc Lafage

Wijnhuis:
Ingeklemd tussen de azuurblauwe Mediterranee en de machtige Pyreneeën, in het uiterste zuiden van Frankrijk tussen Perpignan en de kust, ligt het 15e eeuwse mas Domaine Lafage. Rondom de eeuwenoude kelders liggen niet minder dan 140 hectares wijngaarden op arme bodems van schiste en kalk. Inmiddels wordt het domein gerund door de zesde generaties vignerons: het gedreven wijnmakersechtpaar Jean-Marc en Eliane Lafage. Na veel omzwervingen over de wereld en werkzaam te zijn geweest bij diverse wijnproducenten, is Jean-Marc teruggekeerd op het ouderlijke wijnnest.

Wijngaard:

Streek:
Vin de France, Roussillon

Bijzonderheden / Opmerkingen:
Met deze Cuvee ‘La Retro’ wil Domaine Lafage een oude traditie hercreeëren. Ten tijde van de vader van JeanMarc Lafage werden de druiven aan de voet van de hoevels pas begin oktober geoogst omdat deze minder snel rijp gerijpt zijn dan de andere. Vaak zijn deze wijnstokken ook krachtiger. De druiven konden toen niet gebruikt worden om zoete wijnen mee te maken, die toen ontzettend populair waren, maar wel om een huiswijn van te maken. Een correcte ‘Vin de France’. Deze wijn bevat minder alcohol, lichter van kleur en een bom van fruit. Een heerlijke zachte rode wijn voor alle-dagen.

FAQ