By Wijnhuis Den Boer Since 1885

Webshop

Vinum Côtes de Gascogne Blanc

Korting!
5,836,99

Aantal Prijs
1+6,99
6+5,83
Op vooraad

Op vooraad

Beschrijving

Proefnotities:
Een fruitige, zeer aromatische blend, gemaakt van de streekeigen druiven Colombard en Gros Manseng. Deze druiven gedijen goed op de kalkrijke bodem. Het zeeklimaat en de nabijheid van de Pyreneeën zorgen voor de nodige verkoeling in de hete zomers. Door de aanzienlijke temperatuurverschillen tussen dag en nacht rijpen de druiven langzaam en krijgen ze alle gelegenheid om hun volledige aromapotentieel te ontwikkelen. De geur is uitbundig met intense aroma’s van exotisch fruit, citroenschillen, groene appel en wat verse muntblaadjes. De smaak is verfrissend en rijk met nuances van wit fruit, citrus en verse munt. Met zijn intense en lange afdronk een heerlijk glas wijn voor ieder moment.

Serveersuggesties:
Zeevruchten, visgerechten, gevogelte, salades
10° C.

Wijnmaker:
Familie Duffour

Wijnhuis:
Familie Duffour

Wijngaard:
Deze wijnstokken staan allemaal aangeplant in een warm en aangenaam klimaat, waar de nabijheid van de zee en de Pyreneeën zorgen voor de nodige verkoeling. Door deze koelende invloed behouden de druiven een aangename frisheid

Streek:
Gascogne

Bijzonderheden / Opmerkingen:
Vinum is het Latijnse woord voor wijn. Gemaakt in de Gascogne door Wijnhuis Duffour. Al ruim 2000 jaar wordt er in dit gebied wijn gemaakt. “Frisheid en levendigheid, dat is wat ons inspireert” vertelt Nicolas Duffour. Als je de geschiedenis induikt is dat niet zo vreemd. De Gascogne is een wijngebied met een lange historie. Dichtbij het Domaine van de familie Duffour ligt een oude Gallo-Romeinse villa. De hierin prachtige bewaard gebleven mozaïeken met daarop druivenranken afgebeeld, vormen hiervan het bewijs. Nu, ruim 20 eeuwen later, staan er nog steeds druivenstokken aangeplant op dit uitzonderlijke terroir. De familie Duffour is bijzonder trots op het feit dat zij op deze historische plek nog steeds wijn produceren.

FAQ