By Wijnhuis Den Boer Since 1885

Webshop

Varvaglione Collezione Privata IGP Negroamaro del Salento

28,99

Niet voorradig

Niet voorradig

Beschrijving

Proefnotities:
Rijke en complexe geur met rood rijp fruit, iets peper, kaneel en drop. In de smaak afgerond met geconfijt fruit en iets rijping en een lange finale.

Serveersuggesties:
met krachtige en rijke gerechten zoals stoofpotjes, vlees van de grill en harde kaassoorten.
16-18° C.

Wijnmaker:
Cosimo Varvaglione

Wijnhuis:
Wijnmaker Cosimo Varvaglione, tevens eigenaar van Vigne e Vini srl., heeft als derde in de familie generatie Varvaglione tijdig ingezien dat het wijngebied Puglia unieke mogelijkheden heeft. Namelijk het bijzondere klimaat met telkens de nabijheid van de Middellandse Zee, de vruchtbare bodem maar vooral de bijzondere druiven als negroamaro, primitivo, malvasia en verdeca. Cosimo heeft in zijn nieuwe kelder moderne vinificatie-methodes geïntroduceerd. Hij weet het unieke karakter van de individuele druivensoort te behouden en ondanks het warme Zuid-Italiaanse klimaat, frisheid in zijn wijnen weten te bewaren en het alcoholpercentage in toom te houden.

Wijngaard:
Kleine wijngaarden maar allemaal kalkhoudende klei en de aanwezigheid van fossielen en ijzeroxide. Dit zorgt voor een goede vochtdoorlaat en ideaal voor de druivenstok. De druivenstokken zijn erg oud en de druiven kunnen uitsluitend met de hand geplukt worden.
Oppervlakte: 19 ha, Bodemsamenstelling: Klei en kalk met lagen ijzeroer en fossielen

Streek:
Puglia is het Zuid-Italiaanse wijngebied en vormt de hak van de Italiaanse laars. Dit gebied staat onder invloed van de Adriatische Zee. Het is een vruchtbare streek, maar het is er ook warm en droog.
Bijzonderheden / Opmerkingen:
Persoonlijke keuze van wijnmaker en eigenaar Cosimo Varvaglione. Hij selecteert voor de Collezione Privata de mooiste wijnen.

FAQ