By Wijnhuis Den Boer Since 1885

Webshop

Varvaglione Vigne e Vini Chicca DOCG Primitivo di Manduria dolce naturale

19,99

Op vooraad

Op vooraad

Beschrijving

Proefnotities:
Rijke geur van gedroogd fruit als pruimen en zuidvruchten en daarnaast ook iets van specerijen. In de smaak aangevuld met een zacht fruitige aanzet en weelderig donkerfruit en lange afdronk.

Serveersuggesties:
notengebak, harde koekjes, gerijpte kazen en allerlei rijke Italiaanse gerechten.
10-12° C.

Wijnmaker:
Cosimo Varvaglione

Wijnhuis:
Wijnmaker Cosimo Varvaglione, tevens eigenaar van Vigne e Vini srl., heeft als derde in de familie generatie Varvaglione tijdig ingezien dat het wijngebied Puglia unieke mogelijkheden heeft. Namelijk het bijzondere klimaat met telkens de nabijheid van de Middellandse Zee, de vruchtbare bodem maar vooral de bijzondere druiven als negroamaro, primitivo, malvasia en verdeca. Cosimo heeft in zijn nieuwe kelder moderne vinificatie-methodes geïntroduceerd. Hij weet het unieke karakter van de individuele druivensoort te behouden en ondanks het warme Zuid-Italiaanse klimaat, frisheid in zijn wijnen weten te bewaren en het alcoholpercentage in toom te houden.

Wijngaard:
Druiven komen van een wijngaard met primitivo druivenstokken die meer dan 50 jaar oud zijn. Deze stokken zijn gesnoeid in de traditionele vorm ad alberello, letterlijk vertaald jonge boom. De struik blijft laag en wordt niet geleid aan draden of pergola maar zijn vrijstaand en wordt elk jaar terug gesnoeid tot op enkele hoofdtakken.
Oppervlakte: 16 ha, Bodemsamenstelling: Klei en kalk

Streek:
Puglia is het Zuid-Italiaanse wijngebied en vormt de hak van de Italiaanse laars. Dit gebied staat onder invloed van de Adriatische Zee. Het is een vruchtbare streek, maar het is er ook warm en droog.
Bijzonderheden / Opmerkingen:
De Chicca is de enige DOCG in het uitgebreide assortiment van Varvaglione Vigne e Vini. Deze wijn vertegenwoordigd de traditionele stijl wijnen uit het Zuid-Italiaanse Salento.

FAQ