By Wijnhuis Den Boer Since 1885

Webshop

Varvaglione Vigne e Vini Passione IGP Primitivo del Salento

11,99

Elegant met rijp zoet fruit, kersenjam, specerijen en cacao. Lekker bij een goed stuk rood vlees van de grill.

Niet voorradig

Niet voorradig

Beschrijving

Proefnotities:
Donkergekleurde, rijke wijn met in de geur gerijpt rood fruit en specerijen. De smaak is krachtig maar rond en licht kruidig. Verder aangevuld met iets van pruimenjam en cacao.

Serveersuggesties:
Past uitstekend bij Mediterraanse gerechten.
16-18° C.

Wijnmaker:
Cosimo Varvaglione

Wijnhuis:
Wijnmaker Cosimo Varvaglione, tevens eigenaar van Vigne e Vini srl., heeft als derde in de familie generatie Varvaglione tijdig ingezien dat het wijngebied Puglia unieke mogelijkheden heeft. Namelijk het bijzondere klimaat met telkens de nabijheid van de Middellandse Zee, de vruchtbare bodem maar vooral de bijzondere druiven als negroamaro, primitivo, malvasia en verdeca. Cosimo heeft in zijn nieuwe kelder moderne vinificatie-methodes geïntroduceerd. Hij weet het unieke karakter van de individuele druivensoort te behouden en ondanks het warme Zuid-Italiaanse klimaat, frisheid in zijn wijnen weten te bewaren en het alcoholpercentage in toom te houden.

Wijngaard:

Oppervlakte: 0 ha, Bodemsamenstelling: klei en kalk

Streek:
Puglia is het Zuid-Italiaanse wijngebied en vormt de hak van de Italiaanse laars. Dit gebied staat onder invloed van de Adriatische Zee. Het is een vruchtbare streek, maar het is er ook warm en droog.
Bijzonderheden / Opmerkingen:
Wijnmaker Cosimo Varvaglione stopt al zijn liefde en passie in deze wijn en gaf hem de aansprekende naam Passione mee. Het zuid-Italiaanse temperament en passie komt tot leven in elke fles ‘Passione’.

FAQ