By Wijnhuis Den Boer Since 1885

Webshop

Aanbieding!

Kilian Hunn Grauburgunder

9,99

Exotisch met peer, mango, iets limoen en milde zuren. Perfecte combinatie met Oosterse gerechten en asperges.

Op vooraad

Op vooraad

Beschrijving

Proefnotities:
Een rijke licht exotische geur van rijp fruit zoals peer, mango en limoen. De rijke smaak wordt aangevuld met milde zuren en rijp fruit.

Serveersuggesties:
Bij diverse visgerechten, kip, asperges, Oosterse gerechten en als aperitief.
8-10° C.

Wijnmaker:
Kilian Hunn

Wijnhuis:
Het echtpaar Martina & Kilian Hunn is wijnmaker en eigenaar van het Weingut Kilian Hunn in het plaatsje Gottenheim en dit ligt in het zuidelijke Baden. De eigen wijngaarden liggen op de unieke Tuniberg. In 1982 is Kilian samen met zijn vader gestart met het wijnbedrijf en hadden slechts een hectare aan wijngaarden. Tegenwoordig is dit uitgegroeid tot 24 ha. en deze liggen allemaal in de Lage Gottenheimer Kirchberg.

Wijngaard:

Oppervlakte: 6 ha, Bodemsamenstelling: kiezelhoudend en klei

Streek:
Het wijngebied Baden is een van de warmste van Duitsland en daardoor uitstekend geschikt voor het verbouwen van m.n. Pinot / Burgunder druiven. Want regelmatig trekt een warme bries helemaal van de Middellandse Zee door Rhone vallei en de Bourgondische poort en tussen de Vogezen en de Zwitserse Jura door naar de regio Tuniberg. Deze warme wind, in combinatie met de unieke kalk bodem bedekt met een vruchtbare laag löss dat is gevonden in het Jura-gebergte, laat de wijnstokken vroeg bloeien en de druiven tot volledige rijpheid komen. Dit resulteert in wijnen met een eigen onmiskenbare karakter.
Bijzonderheden / Opmerkingen:

FAQ