By Wijnhuis Den Boer Since 1885

Webshop

Kilian Hunn Weissburgunder Kabinett trocken

10,99

Niet voorradig

Niet voorradig

Beschrijving

Proefnotities:
Rijke milddroge wijn met in geur en smaak veel rijp handfruit als peer en appel. In de geur wordt dit ondersteund met zacht fruit als meloen. De smaak is rijk en afgerond met zachte zuren.

Serveersuggesties:
Bij asperges, lichte voorgerechten, gevogelte en visgerechten of als aperitief.
8-10° C.

Wijnmaker:
Kilian Hunn

Wijnhuis:
Het echtpaar Martina & Kilian Hunn is wijnmaker en eigenaar van het Weingut Kilian Hunn in het plaatsje Gottenheim en dit ligt in het zuidelijke Baden. De eigen wijngaarden liggen op de unieke Tuniberg. In 1982 is Kilian samen met zijn vader gestart met het wijnbedrijf en hadden slechts een hectare aan wijngaarden. Tegenwoordig is dit uitgegroeid tot 24 ha. en deze liggen allemaal in de Lage Gottenheimer Kirchberg.

Wijngaard:

Oppervlakte: 6 ha, Bodemsamenstelling: klei met leemlagen

Streek:
Het wijngebied Baden is een van de warmste van Duitsland en daardoor uitstekend geschikt voor het verbouwen van m.n. Pinot / Burgunder druiven. Want regelmatig trekt een warme bries helemaal van de Middellandse Zee door de Rhone vallei en de Bourgondische poort en tussen de Vogezen en de Zwitserse Jura door naar de regio Tuniberg. Deze warme wind, in combinatie met de unieke kalkbodem bedekt met een vruchtbare laag löss dat is gevonden in het Jura-gebergte, laat de wijnstokken vroeg bloeien en de druiven tot volledige rijpheid komen. Dit resulteert in wijnen met een eigen onmiskenbaar karakter.
Bijzonderheden / Opmerkingen:

FAQ