By Wijnhuis Den Boer Since 1885

Webshop

Ropiteau freres AC Brouilly

12,95

Een van de meest bekende en gewaardeerde Crus du Beaujolais. Serveer bij gegrild vlees, gevogelte, geitenkaas en cottage cheese.

Niet voorradig

Niet voorradig

Beschrijving

Proefnotities:
De wijn kenmerkt zich door een fijne complexiteit en finesse. De smaak is mooi ontwikkeld met een fluwelen afdronk.

Serveersuggesties:
Heerlijk bij gegrild vlees, gevogelte, parelhoen met vijgen, geitenkaas en cottage cheese.
10-12° C.

Wijnmaker:
Nicolas Burnez

Wijnhuis:
De komst van een spoorwegverbinding naar Meursault gaf Jean Ropiteau zoveel vertrouwen dat hij zijn werk als wijnmaker en vatenkuiper opgaf en in 1848 zijn eigen wijnbedrijf sticht. De naam Ropiteau is al snel een synoniem voor kwaliteits Bourgogne met als specialiteit zijn witte wijnen. Ook nu nog worden de kwaliteitswijnen in de 17e eeuwse kelders gerijpt van het voormalige Caves de lHopital, in het hart van Meursault.

Wijngaard:

Oppervlakte: 1280 ha, Bodemsamenstelling: kalkhoudende klei zand en grind op graniet

Streek:
Het wijngebied Beaujolais begint ongeveer 10 kilometer ten zuiden van Mácon. Het gebied heeft een totale breedte van 12 kilometer en een lengte van 60 kilometer en kan in twee subregios ingedeeld worden, Haut-Beaujolais en Bas-Beaujolais. Het gebied is vooral bekend om de jaarlijks terugkerende Beaujolais Primeur die vanaf de 3e donderdag van november verkocht mag worden. Naast de Primeur heeft Beaujolais meer en serieuzere wijnen te bieden en dit zijn de Cru de Beaujolais. Zij dragen met trots de naam van de eigen plaats.
Bijzonderheden / Opmerkingen:

FAQ