By Wijnhuis Den Boer Since 1885

Webshop

Ropiteau freres AC Bourgogne Chardonnay

18,99

Een rijke wijn met iets van bloemen, toast, honing en vers fruit. Lekker bij visgerechten, zachte kaassoorten en als aperitief.

Op vooraad

Op vooraad

Beschrijving

Proefnotities:
Heldere gele kleur met groene glinstering. Een complexe en rijke wijn met iets van bloemen, toast, honing en verse vruchten.

Serveersuggesties:
Heerlijk bij visgerechten, zeevruchten en zachte kaassoorten, maar ook lekker als aperitief.
10-12° C.

Wijnmaker:
Nicolas Burnez

Wijnhuis:
De komst van een spoorwegverbinding naar Meursault gaf Jean Ropiteau zoveel vertrouwen dat hij zijn werk als wijnmaker en vatenkuiper opgaf en in 1848 zijn eigen wijnbedrijf sticht. De naam Ropiteau is al snel een synoniem voor kwaliteits Bourgogne met als specialiteit zijn witte wijnen. Ook nu nog worden de kwaliteitswijnen in de 17e eeuwse kelders gerijpt van het voormalige Caves de lHopital, in het hart van Meursault.

Wijngaard:

Oppervlakte: 0 ha, Bodemsamenstelling:

Streek:
De Bourgogne wordt in de wereld gezien als een van de meest bekende wijngebieden van Frankrijk. Het wordt opgedeeld in de volgende gebieden: Chablis, Cote dOr met de Cotes de Nuits en Cotes de Beaune, Chalonnais, Máconnais en ook Beaujolais wordt hierbij gerekend. De bodem is zeer gevarieerd en kent vele microklimaten, allen met een eigen karakter.
Bijzonderheden / Opmerkingen:

FAQ