By Wijnhuis Den Boer Since 1885

Webshop

Ropiteau freres AC Cote de Beaune Villages

27,50

Rijke, elegante wijn met donker fruit, iets van de vatrijping en rijpe tannine. Heerlijk bij wild, gevogelte, roodvlees en zachte kaas.

Niet voorradig

Niet voorradig

Beschrijving

Proefnotities:
Lichte kersenrode kleur met in de geur donker fruit en iets van de vatrijping. In de smaak rijk en elegant met zachte rijpe tannine. Het karakter is krachtig, maar elegant.

Serveersuggesties:
Combineert goed met wild, gevogelte, roodvlees en zachte kazen.
16-18° C.

Wijnmaker:
Nicolas Burnez

Wijnhuis:
De komst van een spoorwegverbinding naar Meursault gaf Jean Ropiteau zoveel vertrouwen dat hij zijn werk als wijnmaker en vatenkuiper opgaf en in 1848 zijn eigen wijnbedrijf sticht. De naam Ropiteau is al snel een synoniem voor kwaliteits Bourgogne met als specialiteit zijn witte wijnen. Ook nu nog worden de kwaliteitswijnen in de 17e eeuwse kelders gerijpt van het voormalige Caves de lHopital, in het hart van Meursault.

Wijngaard:

Oppervlakte: 0 ha, Bodemsamenstelling:

Streek:
De Bourgogne wordt in de wereld gezien als een van de meest bekende wijngebieden van Frankrijk. Het wordt opgedeeld in de volgende gebieden: Chablis, Cote dOr met de Cotes de Nuits en Cotes de Beaune, Chalonnais, Máconnais en ook Beaujolais wordt hierbij gerekend. De bodem is zeer gevarieerd en kent vele microklimaten, allen met een eigen karakter.
Bijzonderheden / Opmerkingen:

FAQ