By Wijnhuis Den Boer Since 1885

Webshop

Baltasar Gracián DO Calatayud Clos Baltasar Vinedos de Alta Montanana

19,95

Niet voorradig

Niet voorradig

Beschrijving

Proefnotities:
Donkerrode kleur en een delicate geur van specerijen zoals kruidnagel en kaneel maar ook gerijpt donkerfruit en cherry brandy. De smaak heeft een fluwelige aanzet maar is verder complex met veel nuances van zachte zuren en rijpe taninnes. De finale is lang waarbij het gerijpte donkere fruit telkens de boventoon voert.

Serveersuggesties:
Rijke, mildgekruide gerechten, gebakken en gegrild vlees en groente, gerijpte harde kaas.
16-18° C.

Wijnmaker:
Juan Vicente Alcañiz & Jorge Temprado

Wijnhuis:
Bodegas San Alejandro (kortweg BSA) is het meest onderscheiden wijnbedrijf in de competities Grenache du Monde en hun specialiteit laat zich dan ook al snel raden: de wijndruif garnacha (grenache). Het heeft dan ook een aantal unieke punten: een aantal topwijnmakers en adviseurs, waarvan Jean-Marc Lafage van Domaine Lafage er eentje is, het heeft de hoogste gelegen wijngaarden van Spanje en daardoor een lang groeiseizoen en groot is het verschil in temperatuur tussen dag en nacht, de laatste oogst van Europa, zeer oude en gezonde wijnstokken (tussen 35 en 100 jaar) en het ligt in het innoverende en unieke wijngebied Calatayud.

Wijngaard:
Speciaal geselecteerde kleine stukjes wijngaard, aangeplant met oude wijnstokken in bushwine vorm op hoger gelegen bergruggen.
Oppervlakte: 0 ha, Bodemsamenstelling: bergruggen bedekt met grijze leisteen

Streek:

Bijzonderheden / Opmerkingen:
Clos Baltasar is een project binnen Bodegas San Alejandro wat al ruim 15 jaar loopt. Het is een zoektocht naar die stukjes extreem hoog gelegen wijngaarden en aangeplant met oude wijnstokken, die het beste gedijen onder deze extreme kondities.

FAQ