By Wijnhuis Den Boer Since 1885

Webshop

Baltasar Gracián DO Calatayud Viñas Viejas El Heroe

13,99

Niet voorradig

Niet voorradig

Beschrijving

Proefnotities:
Donkere, robijnrode kleur in combinatie met een rijke geur van zwarte bessen, frambozen en vleugje tijm. De rijke fluweelzachte smaak ondersteunt het geheel met zachte zuren en rijpe tannine.

Serveersuggesties:
Bij gekruide gerechten van grill en barbecue en gerijpte kaas.
16-18° C.

Wijnmaker:
Juan Vicente Alcañiz

Wijnhuis:
Bodegas San Alejandro (kortweg BSA) is het meest onderscheiden wijnbedrijf in de competities Grenache du Monde en hun specialiteit laat zich dan ook al snel raden: de wijndruif garnacha (grenache). Het heeft dan ook een aantal unieke punten: een aantal topwijnmakers en adviseurs, waarvan Jean-Marc Lafage van Domaine Lafage er eentje is, het heeft de hoogste gelegen wijngaarden van Spanje en daardoor een lang groeiseizoen en groot is het verschil in temperatuur tussen dag en nacht, de laatste oogst van Europa, zeer oude en gezonde wijnstokken (tussen 35 en 100 jaar) en het ligt in het innoverende en unieke wijngebied Calatayud.

Wijngaard:
Wijngaarden met wijnstokken van 50 jaar en ouder die in het hart van Calatayud liggen rond de bergen Sierra Vicort en Sierra Santa Cruz en op een hoogte van 800 tot 1000 mtr. boven zeeniveau.
Oppervlakte: 50 ha, Bodemsamenstelling: rode en witte klei kalksteen en zwarte leisteen

Streek:
Calatayud is een oude DO en ligt in het noord-oosten van Spanje. De wijngaarden zijn de hoogst gelegen van Spanje en liggen tussen de 550 en 1040 mtr. boven zeeniveau. Het klimaat is continentaal met hete zomers en koude winters en weinig neerslag met een gemiddelde van slechts 350 mm. per jaar. Het verschil tussen dag- en nachttemperatuur is groot en het groeiseizoen is erg lang en de oogst is zelfs de laatste van Europa. In dit wijngebied staan dan ook zeer oude maar kerngezonde vooral garnacha (=grenache) wijnstokken. Om in aanmerking te komen voor de DO Calatayud moeten de garnacha stokken minimaal 35 jaar oud zijn.
Bijzonderheden / Opmerkingen:
De wijnen zijn vernoemd naar Baltasar Gracián, hij was een bekende Spaanse schrijver uit de 17e eeuw die vlakbij Miedes is geboren en opgegroeid, de plaats waar Bodegas San Alejandro is gevestigd. Deze Old Vines heeft zelfs de naam El Heroe meegekregen, een van de bekendste werken van hem.

FAQ