By Wijnhuis Den Boer Since 1885

Webshop

Tarapaca Gran Reserva Pinot Noir

Korting!
12,4914,99

Aantal Prijs
1+14,99
612,49
Op vooraad

Op vooraad

Beschrijving

Proefnotities:
Verbluffende donkere rode kleur en van rijp fruit als kers, en pruim en honing.. In de smaak zwoel, heel intens met mooie balans tussen zachte tannines, zwoele sappige fruittonen en van aardbei en ceder.

Serveersuggesties:
Steaks van de grill en bij mooie pittige boerse kazen.
16-18º C

Wijnmaker:
Ed Flaherty, geboren Amerikaan startte in 2006 bij Tarapaca, zijn ruime ervaring opgedaan in wineries rond de wereld gebruikt hij bij Tarapaca voor het leveren van stijlvolle wijnen en een delicate stijl en grote expressie van oorsprong en typiciteit

Cristian Molina afgestudeerd landbouwkundige en Oenolog is Ed’s rechterhand, wijnen van zijn hand kenmerken zich door een perfecte balans tussen het fruit van de druif en de goed gedoseerde houtrijping.

Wijnhuis:
Viña Tarapacá is opgericht in de 19e eeuw. In 1874 kreeg Tarapaca de naam Viña de Rojas, vernoemd naar de oprichter Don Francisco de Rojas y Salamanca. Hij liet wijnstokken uit Frankrijk overkomen en begon een wijngaard aan de voet van het Andes gebergte met de druivensoorten Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot, Chardonnay, Sauvignon Blanc en Semillon.

Wijngaard:

Streek:
Casablanca Valley- D.O. Valle De Leyda

Bijzonderheden / Opmerkingen:
De wijn is mooi op dronk op het moment dat ze op de markt komt. Deze kan prima 8-10 jaar rijpen maar binnen 5 jaar gedronken geeft de wijn veel fris fruit plezier.Top, fris met mooi fruit.

FAQ