By Wijnhuis Den Boer Since 1885

Webshop

Tarapaca Casablanca Sparkling Brut

11,99

Niet voorradig

Niet voorradig

Beschrijving

Proefnotities:
Licht gele wijn met fris aroma. Elegante wijn met stevige smaak, veel fruit en verkwikkende frisheid.

Serveersuggesties:
Als aperitief, en bij lichte lunchgerechten.
10-12º C

Wijnmaker:
Ed Flaherty, geboren Amerikaan startte in 2006 bij Tarapaca, zijn ruime ervaring opgedaan in wineries rond de wereld gebruikt hij bij Tarapaca voor het leveren van stijlvolle wijnen en een delicate stijl en grote expressie van oorsprong en typiciteit

Cristian Molina afgestudeerd landbouwkundige en Oenolog is Ed’s rechterhand, wijnen van zijn hand kenmerken zich door een perfecte balans tussen het fruit van de druif en de goed gedoseerde houtrijping.

Wijnhuis:
Viña Tarapacá is opgericht in de 19e eeuw. In 1874 kreeg Tarapaca de naam Viña de Rojas, vernoemd naar de oprichter Don Francisco de Rojas y Salamanca. Hij liet wijnstokken uit Frankrijk overkomen en begon een wijngaard aan de voet van het Andes gebergte met de druivensoorten Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot, Chardonnay, Sauvignon Blanc en Semillon.

Wijngaard:

Streek:
Casablanca Valley

Bijzonderheden / Opmerkingen:
Het koelere klimaat in deze meer zeewaarts gelegen vallei leent zich uitstekend voor de productie van witte wijnen en mousserende wijnen.
De Tarapaca Sparkling is gemaakt volgens de methode charmat van Chardonnay, Pinot Noir en Sauvignon blanc druiven. Tarapaca maakte de eerste oogst in 2002, sindsdien is de Sparkling nog een stuk verfijnder geworden. De wijn heeft een goede mousse en heeft een volle, zachte fruitige smaak met een aangenaam droge afdronk.

FAQ