By Wijnhuis Den Boer Since 1885

Webshop

Ropiteau freres AC Chablis

25,49

Fraaie en rijke witte wijn met een klassiek karakter. Lekker bij visgerechten of als aperitief.

Op vooraad

Op vooraad

Beschrijving

Proefnotities:
Krachtige, strakdroge witte wijn met in de geur iets van gebakken brood, mineralen en geel fruit. In de smaak fraaie zuren, maar ook rijp fruit en een mooie dikte.

Serveersuggesties:
Lekker als aperitief, maar ook bij diverse visgerechten, fruits de mer en oesters.
10-12° C.

Wijnmaker:
Nicolas Burnez

Wijnhuis:
De komst van een spoorwegverbinding naar Meursault gaf Jean Ropiteau zoveel vertrouwen dat hij zijn werk als wijnmaker en vatenkuiper opgaf en in 1848 zijn eigen wijnbedrijf sticht. De naam Ropiteau is al snel een synoniem voor kwaliteits Bourgogne met als specialiteit zijn witte wijnen. Ook nu nog worden de kwaliteitswijnen in de 17e eeuwse kelders gerijpt van het voormalige Caves de lHopital, in het hart van Meursault.

Wijngaard:

Oppervlakte: 0 ha, Bodemsamenstelling: kleimergelbodem doorspekt met fossiele mosselen

Streek:
Chablis is het noordelijkste gedeelte van de Bourgogne. Het klimaat is semi-continentaal met kans op vorst in het vroege voorjaar, hete zomers en koude winters. Door de unieke kalkrijke bodemstructuur uitstekend geschikt voor aanplant van de Chardonnay druif. Dichter naar de toppen van de hellingen komen de hoger geklasseerde 1er Crus en Grand Crus voor maar deze wijngaarden zijn in het voorjaar ook het meest vorstgevoelig.
Bijzonderheden / Opmerkingen:

FAQ