By Wijnhuis Den Boer Since 1885

Webshop

Tarapaca Reserva Merlot

Korting!
7,919,49

Aantal Prijs
1+9,49
67,91
Op vooraad

Op vooraad

Beschrijving

Proefnotities:
Intense rode kleur en aroma van zwarte zoete kersen, pruimen en iets kruidigs. In de smaak sappig, soepel, intens maar wel lekker doordrinkbaar.

Serveersuggesties:
Herst gerechten
16-18º C

Wijnmaker:
Ed Flaherty, geboren Amerikaan startte in 2006 bij Tarapaca, zijn ruime ervaring opgedaan in wineries rond de wereld gebruikt hij bij Tarapaca voor het leveren van stijlvolle wijnen en een delicate stijl en grote expressie van oorsprong en typiciteit

Cristian Molina afgestudeerd landbouwkundige en Oenolog is Ed’s rechterhand, wijnen van zijn hand kenmerken zich door een perfecte balans tussen het fruit van de druif en de goed gedoseerde houtrijping.

Wijnhuis:
Viña Tarapacá is opgericht in de 19e eeuw. In 1874 kreeg Tarapaca de naam Viña de Rojas, vernoemd naar de oprichter Don Francisco de Rojas y Salamanca. Hij liet wijnstokken uit Frankrijk overkomen en begon een wijngaard aan de voet van het Andes gebergte met de druivensoorten Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot, Chardonnay, Sauvignon Blanc en Semillon.

Wijngaard:

Streek:
D.O. Valle Central

Bijzonderheden / Opmerkingen:
De Merlot uit de Maipo vallei kan wel eens stugge wijnen geven maar Tarapaca weet er jaar in jaar uit een mooie soepele wijn van te maken. De druiven van het Estate en van de geselecteerde percelen La Leona en El Inca worden begin april geoogst. Ze worden op roestvrijstalen vaten vergist en vervolgens gerijpt op kleine franse houten vaten waardoor de wijn extra verleidelijke aroma’s meekrijgt.

FAQ