By Wijnhuis Den Boer Since 1885

Webshop

Tarapaca Gran Reserva Sauvignon Blanc

Korting!
12,4914,99

Aantal Prijs
1+14,99
612,49
Op vooraad

Op vooraad

Beschrijving

Proefnotities:
Lichtgeel van kleur, in de geur fris en stuivend, fruitig met acaciahoning en witte perzik. In de smaak elegant als een Nieuw Zeelandse wijn met veel smaak. Limoen en groene appel aroma’s maar ook vol met zoete ananas. Droge opwekkende nasmaak die aanzet tot het nemen van nog een slok.

Serveersuggesties:
Als aperitief of bij koude visgerechten, avocado met garnalen en verse koriander, vitello tonnato, groente met frisse dressing.
10-12º C

Wijnmaker:
Ed Flaherty, geboren Amerikaan startte in 2006 bij Tarapaca, zijn ruime ervaring opgedaan in wineries rond de wereld gebruikt hij bij Tarapaca voor het leveren van stijlvolle wijnen en een delicate stijl en grote expressie van oorsprong en typiciteit

Cristian Molina afgestudeerd landbouwkundige en Oenolog is Ed’s rechterhand, wijnen van zijn hand kenmerken zich door een perfecte balans tussen het fruit van de druif en de goed gedoseerde houtrijping.

Wijnhuis:
Viña Tarapacá is opgericht in de 19e eeuw. In 1874 kreeg Tarapaca de naam Viña de Rojas, vernoemd naar de oprichter Don Francisco de Rojas y Salamanca. Hij liet wijnstokken uit Frankrijk overkomen en begon een wijngaard aan de voet van het Andes gebergte met de druivensoorten Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot, Chardonnay, Sauvignon Blanc en Semillon.

Wijngaard:

Streek:
D.O. Valle De Leyda

Bijzonderheden / Opmerkingen:
De wijnen zijn mooi op dronk op het moment dat ze op de markt komen. Ze zijn dan nog 2 jaar top, fris met mooi fruit.

FAQ