By Wijnhuis Den Boer Since 1885

Webshop

Tarapaca Reserva Cabernet Sauvignon

Korting!
7,889,45

Aantal Prijs
1+9,45
67,88
Op vooraad

Op vooraad

Beschrijving

Proefnotities:
Donkere rood-paarse kleur en aroma’s van rijp cassis fruit met kruidige tonen als leer, vanille en chocola. In de smaak vooral heel intens met rijpe tannines en sappige fruittonen van o.a. bessen en aardbeien

Serveersuggesties:
Steaks van de grill en bij mooie pittige boerse kazen
16-18º C

Wijnmaker:
Ed Flaherty, geboren Amerikaan startte in 2006 bij Tarapaca, zijn ruime ervaring opgedaan in wineries rond de wereld gebruikt hij bij Tarapaca voor het leveren van stijlvolle wijnen en een delicate stijl en grote expressie van oorsprong en typiciteit

Cristian Molina afgestudeerd landbouwkundige en Oenolog is Ed’s rechterhand, wijnen van zijn hand kenmerken zich door een perfecte balans tussen het fruit van de druif en de goed gedoseerde houtrijping.

Wijnhuis:
Viña Tarapacá is opgericht in de 19e eeuw. In 1874 kreeg Tarapaca de naam Viña de Rojas, vernoemd naar de oprichter Don Francisco de Rojas y Salamanca. Hij liet wijnstokken uit Frankrijk overkomen en begon een wijngaard aan de voet van het Andes gebergte met de druivensoorten Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot, Chardonnay, Sauvignon Blanc en Semillon.

Wijngaard:

Streek:
D.O. Valle Del Maipo

Bijzonderheden / Opmerkingen:
De wijn is nu mooi op dronk. Deze is nog 5 jaar top, fris met mooi fruit. Daarna krijgt de wijn echte rijpingstonen. Voor de liefhebber nog eens 5 jaar extra te bewaren.

FAQ