By Wijnhuis Den Boer Since 1885

Webshop

Tarapaca Reserva Etiqueta Negra Cabernet Sauvignon

29,99

Op vooraad

Op vooraad

Beschrijving

Proefnotities:
Verbluffende donkere rode kleur en aroma’s van rijp cassis fruit met kruidige tonen als leer, vanille en chocola. In de smaak droog, heel intens met mooie balans tussen rijpe tannines en sappige fruittonen van o.a. rijpe aardbeien en frambozen. Enorme lange afdronk!

Serveersuggesties:
Steaks van de grill en bij mooie pittige boerse kazen.
16-18º C

Wijnmaker:
Ed Flaherty, geboren Amerikaan startte in 2006 bij Tarapaca, zijn ruime ervaring opgedaan in wineries rond de wereld gebruikt hij bij Tarapaca voor het leveren van stijlvolle wijnen en een delicate stijl en grote expressie van oorsprong en typiciteit

Cristian Molina afgestudeerd landbouwkundige en Oenolog is Ed’s rechterhand, wijnen van zijn hand kenmerken zich door een perfecte balans tussen het fruit van de druif en de goed gedoseerde houtrijping.

Wijnhuis:
Viña Tarapacá is opgericht in de 19e eeuw. In 1874 kreeg Tarapaca de naam Viña de Rojas, vernoemd naar de oprichter Don Francisco de Rojas y Salamanca. Hij liet wijnstokken uit Frankrijk overkomen en begon een wijngaard aan de voet van het Andes gebergte met de druivensoorten Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot, Chardonnay, Sauvignon Blanc en Semillon.

Wijngaard:

Streek:
D.O. Valle Del Maipo

Bijzonderheden / Opmerkingen:
De wijnen zijn mooi op dronk op het moment dat ze op de markt komen. Ze zijn dan nog 6 jaar top, fris met mooi fruit.

FAQ