By Wijnhuis Den Boer Since 1885

Webshop

Krohn Rio Torto Ruby Port Reserva

15,99

Wijnmaker:

Wijnhuis:
Het Porthuis Krohn werd in 1865 opgericht door de jonge Noren Theodor Wiese en Dankert Krohn. Vele generaties lang is dit traditionele huis in handen van de Portugese familie Carneiro geweest. Helaas was er binnen de familie Carneiro geen opvolging en in 2012 werd het bedrijf overgedragen aan het Portugese familie bedrijf the Fladgate. Tot het bedrijf Wiese & Krohn behoort ook de Quinta do Retiro en dit ligt in een van de beste delen van de Dourovallei, de Rio Torte. Van deze Quinta komt een gedeelte van de druiven voor de betere ports maar ook voor de eigen Vintage port. Krohn is een van de weinige onafhankelijke familiebedrijven die in Oporto zijn overgebleven en vooral bekend is om zijn Colheita en Vintage Port.

Wijngaard:

Oppervlakte: 0 ha, Bodemsamenstelling: leisteenbodem op ondergrond van graniet

Streek:
Port doet ons direct denken aan de haven plaats Oporto, daar waar de rivier de Douro in de Oceaan uitkomt. Het productiegebied voor Portwijnen ligt echter 70 kilometer landinwaarts langs de sterk kronkelende rivier de Douro. Dit gebied wordt gekenmerkt door de steile oevers met moeilijk te bereiken terrassen langs de rivier waarbij de druivenstokken aangeplant staan onder ongenadig schijnende zon. Dit gebied kent verzengend hete droge zomers en steenkoude en natte winters. De bodem wordt gevormd door keiharde en ondoordringbare graniet en leisteen.
Bijzonderheden / Opmerkingen:
Ruby port: vaak jonge port maar vooral port die slechts kort gerijpt heeft op houten vaten en daardoor zijn rode kleur heeft behouden en verder rijpt op fles. Het gebied Rio Torto is een van de beste delen van de Douro vallei en verleent zijn naam aan deze Ruby Reserve Port. Deze rijke port is geconcentreerd en heeft wat langer mogen rijpen in de kelders van Krohn.

Niet voorradig

Niet voorradig

Beschrijving

Proefnotities:
Robijnrode port met een zwoele geur van amandelen, jam en rood fruit. Geconcentreerde smaak met een rijke afdronk.

Serveersuggesties:
Lekker als digestief, maar ook heerlijk bij gerijpte kaas, chocola, gedroogd fruit, noten en diverse taartjes.
14-16° C.

 

FAQ