By Wijnhuis Den Boer Since 1885

Webshop

Krohn Vintage Port Quinta do Retiro Novo 2009

43,99

Volle, krachtige port met een enorme concentratie, extractie en een krachtige aroma. Heerlijk bij romige kazen en chocolade desserts.

Op vooraad

Op vooraad

Beschrijving

Proefnotities:
Volle krachtige port met een enorme concentratie, extractie en een krachtige aroma en daardoor potentie om te ouderen.

Serveersuggesties:
Lekker als aperitief, maar ook heerlijk bij gerijpte kaas, chocola, gedroogd fruit, noten en diverse taartjes.
12-14° C.

Wijnmaker:
Natália Mesquita Guimarães

Wijnhuis:
Het Porthuis Krohn werd in 1865 opgericht door de jonge Noren Theodor Wiese en Dankert Krohn. Vele generaties lang is dit traditionele huis in handen van de Portugese familie Carneiro geweest. Helaas was er binnen de familie Carneiro geen opvolging en in 2012 werd het bedrijf overgedragen aan het Portugese familie bedrijf the Fladgate. Tot het bedrijf Wiese & Krohn behoort ook de Quinta do Retiro en dit ligt in een van de beste delen van de Dourovallei, de Rio Torte. Van deze Quinta komt een gedeelte van de druiven voor de betere ports maar ook voor de eigen Vintage port. Krohn is een van de weinige onafhankelijke familiebedrijven die in Oporto zijn overgebleven en vooral bekend is om zijn Colheita en Vintage Port.

Wijngaard:
De druiven staan aangeplant op terrassen in de wijngaarden van de eigen Quinta do Retiro in de Rio Torte vallei.
Oppervlakte: 0 ha, Bodemsamenstelling: Leisteenbodem op graniet

Streek:
Port doet ons direct denken aan de haven plaats Oporto, daar waar de rivier de Douro in de Oceaan uitkomt. Het productiegebied voor Portwijnen ligt echter 70 kilometer landinwaarts langs de sterk kronkelende rivier de Douro. Dit gebied wordt gekenmerkt door de steile oevers met moeilijk te bereiken terrassen langs de rivier waarbij de druivenstokken aangeplant staan onder ongenadig schijnende zon. Dit gebied kent verzengend hete droge zomers en steenkoude en natte winters. De bodem wordt gevormd door keiharde en ondoordringbare graniet en leisteen.
Bijzonderheden / Opmerkingen:
Productie van slechts 7333 flessen van jaargang 2009. Vintage port wordt uitsluitend in uitzonderlijke goede jaren gedeclareerd en wordt slechts 2 jaar gerijpt op fusten en ontwikkelt zich verder op fles. Een vintage port kan zeer lang bewaard worden maar is na opening beperkt houdbaar.

FAQ