By Wijnhuis Den Boer Since 1885

Webshop

Les Gîtes Cuvee Particuliere IGP Pays dOc blanc

6,59

Parfum van witte bloemen en appels en een milde frisse smaak. Dit maakt het tot een perfect aperitief of begeleider van visgerechten.

Op vooraad

Op vooraad

Beschrijving

Proefnotities:
Een subtiel parfum van witte bloemen en appels kenmerkt deze wijn, gevolgd door een milde frisse smaak met rijp geel fruit.

Serveersuggesties:
Ideaal als aperitief maar ook als begeleider van visgerechten en fruits de mer.
10-12° C.

Wijnmaker:

Wijnhuis:
Het eerste waar je aan denkt bij Les Gîtes is: vakantie in Frankrijk, plezier en lange gezellige avonden met een goed glas wijn. Het zijn typische genietwijnen die elke dag tot een vakantiedag maken.

Wijngaard:
wijngaarden liggen ten noordwesten van Vias, en worden gescheiden met de Middellandse zee door de oude uitgewerkte vulkaan Roque Haute.
Oppervlakte: 150 ha, Bodemsamenstelling: van basalt vulkaanas tot klei en grind

Streek:
In het uiterste zuiden van Frankrijk, dicht tegen de Middellandse Zee, ligt het oude wijngebied Oc. De naam hiervan is afgeleid van de middeleeuwse naam Occitane. Deze streek baadt in het zonlicht en wordt doordrenkt met de geuren van garrigue, den cipressen, amandel- en olijfbomen.
Bijzonderheden / Opmerkingen:
Qualenvi: Environment Quality for Independant Winemaker. Een door onafhankelijke wijnmakers zelf opgezet systeem van kwaliteitscontrole en eco-vriendelijk produceren van wijn. Daarom worden bijv. wijngaarden geploegd en hierdoor zijn er geen bestrijdingsmiddelen nodig.

FAQ