By Wijnhuis Den Boer Since 1885

Webshop

Les Gîtes Cuvee Particuliere IGP Pays dOc rouge

6,59

Rond, zwoel met de geur van kersen en frambozen en een iets kruidige afdronk. Geschikt als terraswijn of bij een lekkere ovenschotel.

Op vooraad

Op vooraad

Beschrijving

Proefnotities:
Plezierige rode wijn voor elke gelegenheid met fraaie geuren van kersen en frambozen. In de mond toont de wijn zich rond, zwoel met in de afdronk zachte tannine.

Serveersuggesties:
Smaakt goed bij mild gekruide gerechten, stoofschotels, vleeswaren en harde kaas.
16-18° C.

Wijnmaker:

Wijnhuis:
Het eerste waar je aan denkt bij Les Gîtes is: vakantie in Frankrijk, plezier en lange gezellige avonden met een goed glas wijn. Het zijn typische genietwijnen die elke dag tot een vakantiedag maken.

Wijngaard:
wijngaarden liggen ten noordwesten van Vias, en worden gescheiden met de Middellandse zee door de oude uitgewerkte vulkaan Roque Haute.
Oppervlakte: 150 ha, Bodemsamenstelling: van basalt en vulkaanas tot klei en grind

Streek:
In het uiterste zuiden van Frankrijk, dicht tegen de Middellandse Zee, ligt het oude wijngebied Oc. De naam hiervan is afgeleid van de middeleeuwse naam Occitane. Deze streek baadt in het zonlicht en wordt doordrenkt met de geuren van garrigue, den cipressen, amandel- en olijfbomen
Bijzonderheden / Opmerkingen:
Qualenvi: Environment Quality for Independant Winemaker. Een door onafhankelijke wijnmakers zelf opgezet systeem van kwaliteitscontrole en eco-vriendelijk produceren van wijn. Daarom worden bijv. wijngaarden geploegd en hierdoor zijn er geen bestrijdingsmiddelen nodig.

FAQ