By Wijnhuis Den Boer Since 1885

Webshop

Maison Robert Vic AC Limoux blanc

14,99

Op vooraad

Op vooraad

Beschrijving

Proefnotities:
Rijke en elegante witte wijn met een imposante geur van gebakken brood, wat hout en witte bloesems. Ondersteund door een rijke en complexe smaak met o.a. salmiak, tropisch fruit en milde zuren. Lange afdronk.

Serveersuggesties:
Mild gekruide gerechten met gegrilde groente, gebakken en gegrilde vis en gevogelte.
10-12° C.

Wijnmaker:
Aurelie Vic

Wijnhuis:
Elk jaar opnieuw is het voor Jerome Vic en zijn vrouw Aurelie een flinke uitdaging om weer een gezonde oogst binnen te halen van de wijngaarden van Les Domaines Robert Vic. Want de wijngaarden hebben een totale oppervlakte van ruim 180 ha. en hebben verschillende bodemstructuren en microklimaten. Een gedeelte bestaat uit as afkomstig van de uitgedoofde vulkaan Roque Haute. Daarnaast heeft een ander gedeelte basalt als ondergrond maar ook klei en grind, afkomstig van het nabij gelegen riviertje de Libron. Dit geheel maakt het voor de wijnmaker complex. De grootvader van Robert Vic en tevens oprichter van Les Domaines Robert Vic, heeft zijn fortuin gemaakt met het afstoken van eenvoudige wijn tot alcohol. Gelukkig zag zijn zoon Georges in de zestiger jaren van de vorige eeuw in dat hier niet de toekomst lag voor het bedrijf en begon de wijngaarden te herplanten met kwalitatief betere druiven voor mooie wijnen. Tegenwoordig plukt men letterlijk hier nog de druiven van want op een gedeelte van de wijngaarden staan nog percelen met oude stokken uit deze periode.

Wijngaard:
Hoog gelegen wijngaarden op de uitlopers van de Pyreneeën, rondom de plaats Limoux. De kalkrijke bodem in combinatie met het koele klimaat zorgen voor rijke wijnen met een fraaie minerale toets en fris karakter.
Oppervlakte: 0 ha, Bodemsamenstelling:

Streek:
Het wijngebied Limoux heeft in 1959 al zijn AOC status verworven. Dit kleine gebied, met slechts 1800 ha. wijngaarden, geeft door de hoge ligging op de uitlopers van de Pyreneeën wijnen met een geheel eigen karakter en wijkt af van de omliggende AOC wijnen. Vooral witte druiven staan hier aangeplant en gedijen hier uitstekend.
Bijzonderheden / Opmerkingen:

FAQ