By Wijnhuis Den Boer Since 1885

Webshop

Maison Robert Vic AC Saint Chinian

10,99

Op vooraad

Op vooraad

Beschrijving

Proefnotities:
De donkerrode kleur verraadt al een beetje wat we kunnen verwachten: gerijpt en gedroogd donker fruit, specerijen en iets kruiden. In de smaak wordt dit nog aangevuld met iets van confiture en chocolade. De afdronk is lang met een tikje garrigue, de typische lokale bermkruiden.

Serveersuggesties:
Bij stevige kruidige gerechten, bij gebakken en gegrild vlees en gerijpte kazen.
16-18° C.

Wijnmaker:
Aurelie Vic

Wijnhuis:
Elk jaar opnieuw is het voor Jerome Vic en zijn vrouw Aurelie een flinke uitdaging om weer een gezonde oogst binnen te halen van de wijngaarden van Les Domaines Robert Vic. Want de wijngaarden hebben een totale oppervlakte van ruim 180 ha. en hebben verschillende bodemstructuren en microklimaten. Een gedeelte bestaat uit as afkomstig van de uitgedoofde vulkaan Roque Haute. Daarnaast heeft een ander gedeelte basalt als ondergrond maar ook klei en grind, afkomstig van het nabij gelegen riviertje de Libron. Dit geheel maakt het voor de wijnmaker complex. De grootvader van Robert Vic en tevens oprichter van Les Domaines Robert Vic, heeft zijn fortuin gemaakt met het afstoken van eenvoudige wijn tot alcohol. Gelukkig zag zijn zoon Georges in de zestiger jaren van de vorige eeuw in dat hier niet de toekomst lag voor het bedrijf en begon de wijngaarden te herplanten met kwalitatief betere druiven voor mooie wijnen. Tegenwoordig plukt men letterlijk hier nog de druiven van want op een gedeelte van de wijngaarden staan nog percelen met oude stokken uit deze periode.

Wijngaard:
Wijngaarden liggen op de beide oevers van het riviertje de Orb. De bodem kenmerkt zich in het noorden door leisteen lagen en kalksteen in het zuiden. Het klimaat is warm en droog.
Oppervlakte: 0 ha, Bodemsamenstelling:

Streek:
Het wijngebied Saint Chinian heeft zich los weten te weken en zich weten te onderscheiden op het grote en anonieme wijngebied Languedoc en in 1982 de eigen AOC status verworven. Het gebied leent zich vooral voor het verbouwen van blauwe druiven voor rode en rose wijn. Sinds 2005 kunt u ook witte wijn tegenkomen met de AOC Saint Chinian maar dit maakt slecht 1% uit van de totale appellatie.
Bijzonderheden / Opmerkingen:

FAQ