By Wijnhuis Den Boer Since 1885

Webshop

Maison Robert Vic Le Parc IGP Pays dOc rouge

7,99

Op vooraad

Op vooraad

Beschrijving

Proefnotities:
Rijke geur van donkerfruit en iets kruiden en in de smaak ondersteund met iets specerijen en afgerond met zachte tannine en milde zuren.

Serveersuggesties:
Wijn voor vele gelegenheden zoals bij de televisie, bij lichte gerechten en kaas.
16-18° C.

Wijnmaker:

Wijnhuis:
Elk jaar opnieuw is het voor Jerome Vic en zijn vrouw Aurelie een flinke uitdaging om weer een gezonde oogst binnen te halen van de wijngaarden van Les Domaines Robert Vic. Want de wijngaarden hebben een totale oppervlakte van ruim 180 ha. en hebben verschillende bodemstructuren en microklimaten. Een gedeelte bestaat uit as afkomstig van de uitgedoofde vulkaan Roque Haute. Daarnaast heeft een ander gedeelte basalt als ondergrond maar ook klei en grind, afkomstig van het nabij gelegen riviertje de Libron. Dit geheel maakt het voor de wijnmaker complex. De grootvader van Robert Vic en tevens oprichter van Les Domaines Robert Vic, heeft zijn fortuin gemaakt met het afstoken van eenvoudige wijn tot alcohol. Gelukkig zag zijn zoon Georges in de zestiger jaren van de vorige eeuw in dat hier niet de toekomst lag voor het bedrijf en begon de wijngaarden te herplanten met kwalitatief betere druiven voor mooie wijnen. Tegenwoordig plukt men letterlijk hier nog de druiven van want op een gedeelte van de wijngaarden staan nog percelen met oude stokken uit deze periode.

Wijngaard:
De wijngaarden liggen ten noordwesten van Vias en worden gescheiden met de Middellandse Zee door de uitgewerkte vulkaan Roque Haute.
Oppervlakte: 0 ha, Bodemsamenstelling: vulkaanas

Streek:
In het uiterste zuiden van Frankrijk, dicht tegen de Middellandse Zee, ligt het oude wijngebied Oc. De naam hiervan is afgeleid van de middeleeuwse naam Occitane. Deze streek baadt in het zonlicht en wordt doordrenkt met de geuren van garrigue, den cipressen, amandel- en olijfbomen.
Bijzonderheden / Opmerkingen:
Qualenvi: Environment Quality for Independant Winemaker. Een door onafhankelijke wijnmakers zelf opgezet systeem van kwaliteitscontrole en eco-vriendelijk produceren van wijn. Daarom worden bijv. wijngaarden geploegd en hierdoor zijn er geen bestrijdingsmiddelen nodig.

FAQ