By Wijnhuis Den Boer Since 1885

Webshop

Maison Robert Vic Prestige IGP Pays dOc chardonnay

9,99

Rijke chardonnay met in de geur tropisch fruit, iet honing en een tikje hout.

Op vooraad

Op vooraad

Beschrijving

Proefnotities:
Rijke chardonnay met in de geur tropisch fruit, iets honing en tikje hout. In de smaak aangevuld met sappig exotisch fruit als meloen en papaya, milde zuren en rijke afdronk.

Serveersuggesties:
Zachte rijke kazen, vis en gevogelte met rijke saus of als tv-/ terraswijn
8-10° C.

Wijnmaker:
Jerome en Aurelie Vic

Wijnhuis:
Elk jaar opnieuw is het voor Jerome Vic en zijn vrouw Aurelie een flinke uitdaging om weer een gezonde oogst binnen te halen van de wijngaarden van Les Domaines Robert Vic. Want de wijngaarden hebben een totale oppervlakte van ruim 180 ha. en hebben verschillende bodemstructuren en microklimaten. Een gedeelte bestaat uit as afkomstig van de uitgedoofde vulkaan Roque Haute. Daarnaast heeft een ander gedeelte basalt als ondergrond maar ook klei en grind, afkomstig van het nabij gelegen riviertje de Libron. Dit geheel maakt het voor de wijnmaker complex. De grootvader van Robert Vic en tevens oprichter van Les Domaines Robert Vic, heeft zijn fortuin gemaakt met het afstoken van eenvoudige wijn tot alcohol. Gelukkig zag zijn zoon Georges in de zestiger jaren van de vorige eeuw in dat hier niet de toekomst lag voor het bedrijf en begon de wijngaarden te herplanten met kwalitatief betere druiven voor mooie wijnen. Tegenwoordig plukt men letterlijk hier nog de druiven van want op een gedeelte van de wijngaarden staan nog percelen met oude stokken uit deze periode.

Wijngaard:
Om de fragiele fruittonen en de frisheid zoveel mogelijk te behouden worden de rijpe druiven geoogst tussenn 3:00 en 8:00 in de morgen en daarna snel naar de kelder gebracht voor de verwerking tot wijn.
Oppervlakte: 0 ha, Bodemsamenstelling: bodem van vulkanische oorsprong bedekt met stenen

Streek:

Bijzonderheden / Opmerkingen:

FAQ