By Wijnhuis Den Boer Since 1885

Webshop

Maison Robert Vic Prestige IGP Pays dOc syrah

9,99

De smaak is rond en vol met een kruidige finale.

Op vooraad

Op vooraad

Beschrijving

Proefnotities:
Krachtige rode wijn met een mild en vriendelijk karakter. In de geur gerijpt donker fruit, tikje hout met wat specerijen en de smaak is rond en vol met zachtkruidige finale.

Serveersuggesties:
Mild gekruide gerechten, gerijpte kaas, vleeswaren en als tv-wijn.
14-16° C.

Wijnmaker:
Jerome en Aurelie Vic

Wijnhuis:
Elk jaar opnieuw is het voor Jerome Vic en zijn vrouw Aurelie een flinke uitdaging om weer een gezonde oogst binnen te halen van de wijngaarden van Les Domaines Robert Vic. Want de wijngaarden hebben een totale oppervlakte van ruim 180 ha. en hebben verschillende bodemstructuren en microklimaten. Een gedeelte bestaat uit as afkomstig van de uitgedoofde vulkaan Roque Haute. Daarnaast heeft een ander gedeelte basalt als ondergrond maar ook klei en grind, afkomstig van het nabij gelegen riviertje de Libron. Dit geheel maakt het voor de wijnmaker complex. De grootvader van Robert Vic en tevens oprichter van Les Domaines Robert Vic, heeft zijn fortuin gemaakt met het afstoken van eenvoudige wijn tot alcohol. Gelukkig zag zijn zoon Georges in de zestiger jaren van de vorige eeuw in dat hier niet de toekomst lag voor het bedrijf en begon de wijngaarden te herplanten met kwalitatief betere druiven voor mooie wijnen. Tegenwoordig plukt men letterlijk hier nog de druiven van want op een gedeelte van de wijngaarden staan nog percelen met oude stokken uit deze periode.

Wijngaard:
Van oorsprong vulkanische bodem, bedekt met stenen. Tevens liggen de wijngaarden op slechts een steenworp verwijderd van de Middellandse Zee en dit zorgt dat de temperatuur gematigd blijft.
Oppervlakte: 0 ha, Bodemsamenstelling: klei en grind

Streek:

Bijzonderheden / Opmerkingen:

FAQ