By Wijnhuis Den Boer Since 1885

Webshop

Domaine la Gemiere Cuvee Initiale AC Sancerre

18,95

Een klassieke Sancerre met aromas van wit fruit, een fraaie zuurbalans en een lange zuivere afdronk. Een ideaal aperitief voor op het terras.

Op vooraad

Op vooraad

Beschrijving

Proefnotities:
De kleur is lichtgoud met groene schittering. Een frisse, geurige witte wijn met aromas van wit fruit. In de smaak een fraaie zuurbalans met een lange zuivere afdronk.

Serveersuggesties:
Lekker als aperitief, maar ook bij diverse visgerechten, schelp- en schaaldieren en lichte gerechten zoals salades.
10-12° C.

Wijnmaker:
Sebastien Millet

Wijnhuis:
Al meerdere generaties lang leeft en werkt de familie Millet op het eigen agrarische bedrijf. Ook worden er al lang druiven verbouwd en eerder werd er op bescheiden schaal wijn gemaakt naast de andere agrarische producten. Echter sinds de 70er jaren, toen Sancerre wijnen populair werden in Parijs, heeft men zich meer toegelegd op het maken van wijn. Na de bouw in 1981 van een eigen wijnkelder zijn Daniel en Josette Millet zich volledig gaan toeleggen op het maken van wijn en de kelder werd vernoemd naar de eigen wijngaard La Gemiere. Sinds 2000 hebben ook de zonen Sebastian en Nicolas de gelederen versterkt.

Wijngaard:
De wijngaarden liggen in het stadje Crezancy tegen Sancerre op de oever van de Loire rivier. De druiven staan aangeplant op drie verschillende bodemsoorten: Terre Rouge (ijzerhoudend), Caillotte (kalksteen) en Terre Blanche (klei-kalksteen). Elke type wijngaard geeft zijn eigen specifieke type wijn.
Oppervlakte: 15 ha, Bodemsamenstelling: klei kiezelkleibodem en kalkrotsen

Streek:
Het wijngebied Sancerre ligt in de oostelijke Loire vallei, in het hart van Frankrijk. Bekend om zijn witte wijnen gemaakt van Sauvignon Blanc. De bodem is bijzonder omdat er veel kalk in zit. Dit komt door de zg. Kimmeridge plaat, een krijtrug wat zich ondergronds uitstrekt van Zuid-Engeland, via de Loire vallei en de Champagne streek, naar Chablis. Vooral witte druiven profiteren van deze bodemsoort.
Bijzonderheden / Opmerkingen:

FAQ