By Wijnhuis Den Boer Since 1885

Webshop

Bodegas Piedemonte DO Navarra Garnacha Old Vines (Limited Edition)

14,99

Niet voorradig

Niet voorradig

Beschrijving

Proefnotities:
Donkere kersenrode kleur met door de rijping iets verkleuring langs de rand. De rijke geur wordt overheerst door het rijpe donkere fruit maar er komt ook iets van de rijping, kruiden en drop door. De complexe smaak is krachtig maar ook rond en vol met zachte rijpe taninne.

Serveersuggesties:
rijke, licht gekruide gerechten, diverse charcuterie en harde kazen, wild en gegrild en gebakken vlees
16-18° C° C.

Wijnmaker:
Alberto Flamarique

Wijnhuis:
Piedemonte is een relatief jong en modern bedrijf. Het is in 1992 opgericht door een aantal wijnbouwers die samen de krachten wilden bundelen. De naam komt van de geografische zone Piedemonte de Tafalla – Olite waarin zowel de wijngaarden als het wijnbedrijf liggen. De moderne kelders hebben een opslagcapacitieit van 4 miljoen liter in temperatuur gecontroleerde rvs vaten, daarnaast heeft men de beschikking over 4000 eikenhouten vaten.

Wijngaard:
Zorgvuldige selectie van garnacha druiven uit de eigen wijngaarden rond Olite, waarvan de oude wijnstokken 50-60 jaar oud zijn.
Oppervlakte: 0 ha, Bodemsamenstelling: kalkhoudende klei

Streek:

Bijzonderheden / Opmerkingen:
Van deze limited edition worden jaarlijks maar 6000 flessen gebotteld. Dit is een van de paradepaardjes van Piedemonte. Deze wijn geeft dan ook de essentie aan van de bijzondere kwaliteit van wijngaard en vakmanschap.

FAQ