By Wijnhuis Den Boer Since 1885

Webshop

Weingut Urbanihof Grüner Veltliner Classic Qualitätswein Wagram

12,99

Zuivere, superfrisse witte wijn met sappig wit fruit en een lichte kruidigheid. Geschikt als aperitief, maar ook lekker bij lichte voorgerechten.

Op vooraad

Op vooraad

Beschrijving

Proefnotities:
Typische Grüner Veltliner uit Wagram met de geur van geel fruit met een licht tropische toets en Alpenkruiden. De smaak is rijk met enerzijds wat frisse milde zuren die het rijpe fruit mooi in toom houden.

Serveersuggesties:
Heerlijk als aperitief maar past ook uitstekend bij lichte voor- en hoofdgerechten.
10-12° C.

Wijnmaker:
Peter Reiter en Franz Paschinger

Wijnhuis:
Ondanks de lange familie traditie is het Weingut Urbanihof jong, modern en springlevend. Sonja en Franz Paschinger, de huidige generatie, besteden veel aandacht aan hun familie erfgoed. Zij proberen op een natuurlijke manier de wijngaard te beheren door het volume per hectare te beperken, uitsluitend natuurlijke mest te gebruiken en tussen oktober en mei geen mechanische bewerking in de bodem te doen. Doordat ze zich continu op verbetering van kwaliteit richten, bevinden ze zich in de top van de Wagram Winzer. Sinds de oogst van 2016 is dit beloond zijn zij volledig BIO gecertificeerd.

Wijngaard:
De wijngaarden liggen op terrassen langs de steile oevers van de Donau.
Oppervlakte: 10 ha, Bodemsamenstelling: Löss

Streek:
Wagram is een regio binnen het wijngebied Niederöstereich. Het ligt langs de Donau en de invloed hiervan is duidelijk merkbaar. De bodem bevat veel löss en heeft daardoor een goede drainage en uitermate goed geschikt voor aanplant van druivenstokken.
Bijzonderheden / Opmerkingen:

FAQ