By Wijnhuis Den Boer Since 1885

Webshop

GRAND VALBET CHARDONNAY COLOMBARD

Korting!
6,378,49

Aantal Prijs
1+8,49
6+6,37
Niet voorradig

Niet voorradig

Beschrijving

Proefnotities:
Een goudgele wijn met de voor chardonnay kenmerkende tropische geur maar ook de colombard speelt het partijtje mee met voorjaarsbloemen en rijp fruit. De smaak is een aaneenschakeling van rijpe milde indrukken van fruit met zachte zuren en wat honing en eindigt met een exotische finale.

Serveersuggesties:
Bij rijke salades, lichte vlees- en visgerechten, zachte kaas maar ook als aperitief.
10-12° C.

Wijnmaker:

Wijnhuis:
Vignerons du Narbonnais, leverancier van de Grand Valbet wijnen, heeft een trouwe schare van 330 leden en samen hebben ze 2500 ha aan wijngaarden. Elk jaar opnieuw vertroetelen zij de druivenstokken en zorgen dat de bodem in de allerbeste conditie blijft.

Wijngaard:
Wijngaarden liggen rondom de zuid franse plaats Narbonne in een zachtglooiende gebied.
Oppervlakte: 0 ha, Bodemsamenstelling: bodem bedekt met kalkhoudend slib

Streek:
In het uiterste zuiden van Frankrijk, dicht tegen de Middellandse Zee, ligt het oude wijngebied Oc. De naam hiervan is afgeleid van de middeleeuwse naam Occitane. Deze streek baadt in het zonlicht en wordt doordrenkt met de geuren van garrigue, den cipressen, amandel- en olijfbomen. Hier komen smaakvolle wijnen vandaan gemaakt van maar een cepage en met de typische eigenschap van deze druif.
Bijzonderheden / Opmerkingen:
De wijngaarden liggen op het snijpunt van de koelere Atlantische Oceaan en Middellandse zee. Ook de gebruikte druivensoorten syrah en cabernet weerspiegelen de beide verschillende klimaatzones en leveren beiden hun eigen bijdrage in deze wijn.

FAQ