By Wijnhuis Den Boer Since 1885

Webshop

Grand Valbet IGP Pays dOc Syrah Cabernet

Korting!
6,378,49

Aantal Prijs
1+8,49
6+6,37
Op vooraad

Op vooraad

Beschrijving

Proefnotities:
Franse allemansvriend en dat begint al met de geur want dit is met de ogen dicht een fruitmand met rijp zomers fruit en wat kruiden. De smaak is sappig, rond en rijk en zuren en tannine liggen goed verstopt. Het karakter is zacht en zwoel en nodigt uit tot een volgend slokje.

Serveersuggesties:
Lekker bij mild gekruide (vlees)gerechten, diverse kaassoorten en vleeswaren of als afsluiting van de avond.
16-18° C.

Wijnmaker:

Wijnhuis:
Vignerons du Narbonnais, leverancier van de Grand Valbet wijnen, heeft een trouwe schare van 330 leden en samen hebben ze 2500 ha aan wijngaarden. Elk jaar opnieuw vertroetelen zij de druivenstokken en zorgen dat de bodem in de allerbeste conditie blijft.

Wijngaard:
Wijngaarden liggen rondom de zuid Franse plaats Narbonne in een zacht glooiend gebied.
Oppervlakte: 0 ha, Bodemsamenstelling: bodem bedekt met kalkhoudend slib

Streek:
In het uiterste zuiden van Frankrijk, dicht tegen de Middellandse Zee, ligt het oude wijngebied Oc. De naam hiervan is afgeleid van de middeleeuwse naam Occitane. Deze streek baadt in het zonlicht en wordt doordrenkt met de geuren van garrigue, den cipressen, amandel- en olijfbomen. Hier komen smaakvolle wijnen vandaan gemaakt van maar een cepage en met de typische eigenschap van deze druif.
Bijzonderheden / Opmerkingen:
De wijngaarden liggen op het snijpunt van de koelere Atlantische Oceaan en de Middellandse zee. Ook de gebruikte druivensoorten syrah en cabernet weerspiegelen de beide verschillende klimaatzones en leveren beiden hun eigen aandeel in deze wijn.

FAQ