By Wijnhuis Den Boer Since 1885

Webshop

Carlos Serres DOC Rioja Old Vines tempranillo

7,99

Op vooraad

Op vooraad

Beschrijving

Proefnotities:
De donkere kleur geeft de diepgang van de wijn weer en in de rand van het glas een licht robijnrode verkleuring die de subtiele vatrijping verraad. In de geur direct donker bosfruit, een tikje kruiden en iets van vanille. In de mond wordt dit aangevuld met een rijke complexe smaak met een fraaie balans en een lange finale.

Serveersuggesties:
Heerlijk bij gegrilde vlees- en groentegerechten, pastas en gerijpte harde kazen.
16-18° C.

Wijnmaker:
Roberto de Carlos

Wijnhuis:
Aan het einde van de 19e eeuw zijn bijna alle wijnstokken in Europa aangetast door de phylloxera vastatrix en dit is desastreus voor de wijnhandel. De fransman Charles (later Carlos) Serres ontdekt dat het huidige Rioja gebied vrij blijft van deze schadelijke druifluis en sticht hier Bodegas Carlos Serres. Hij was daarmee ook het eerste bedrijf die wijnen exporteerde en daarmee Rioja internationaal op de kaart heeft gezet.

Wijngaard:
De gebruikte tempranillo druiven komen van oude wijnstokken die meer dan vijftig jaar oud zijn en in wijngaarden staan die tegen de heuvels rond Haro liggen.
Oppervlakte: 100 ha, Bodemsamenstelling: kalkrijke klei mergel bodem

Streek:

Bijzonderheden / Opmerkingen:
Deze Old Vines is een bijzondere Rioja want de druiven komen van druivenstokken van minimaal 50 jaar. Dit geeft de wijn diepgang, lengte en complexiteit terwijl de subtiele rijping op vaten zorgt voor de verfijning en ronding.

FAQ