By Wijnhuis Den Boer Since 1885

Webshop

Carlos Serres Onomástica DOC Rioja Reserva tinto

29,49

Rode wijn met een rijke complexe smaak, een fraaie balans en een lange finale. Lekker bij gegrilde vlees- en groentegerechten.

Op vooraad

Op vooraad

Beschrijving

Proefnotities:
De donkere kleur geeft de diepgang van de wijn weer en in de rand van het glas een licht robijnrode verkleuring die de subtiele vatrijping verraad. In de geur direct donker bosfruit, een tikje kruiden en iets van vanille. In de mond wordt dit aangevuld met een rijke complexe smaak, een fraaie balans en een lange finale.

Serveersuggesties:
Heerlijk bij gegrilde kip, rijpe kazen en heel bijzonder bij pure chocolade.
16-18° C.

Wijnmaker:
Roberto de Carlos

Wijnhuis:
Aan het einde van de 19e eeuw zijn bijna alle wijnstokken in Europa aangetast door de phylloxera vastatrix en dit is desastreus voor de wijnhandel. De fransman Charles (later Carlos) Serres ontdekt dat het huidige Rioja gebied vrij blijft van deze schadelijke druifluis en sticht hier Bodegas Carlos Serres. Hij was daarmee ook het eerste bedrijf die wijnen exporteerde en daarmee Rioja internationaal op de kaart heeft gezet.

Wijngaard:
Druiven komen van 3 geselecteerde percelen van de Finca El Estanque, dichtbij de plaats Haro, en hebben een gemiddelde leeftijd van 35 jaar. Druiven groeien hier onder perfecte omstandigheden en door de geringe opbrengst is de concentratie hoog.
Oppervlakte: 10 ha, Bodemsamenstelling: kalkrijke klei mergel bodem

Streek:
Rioja is het eerste gebied in Spanje welke in 1925 een D.O. status verwierf. In 1991 wordt deze status verhoogd naar D.O.C. en dit is dan ook de eerste regio met deze status. Al tweeduizend jaar geleden bestond er in het Riojadistrict een wijnbouwcultuur, zoals ook is bewezen door talrijke archeologische overblijfselen van persen en wijnkelders uit de Romeinse tijd. Deze cultuur zette zich tijdens de Middeleeuwen onder de bescherming van de kloosters voort. Gonzalo de Berceo, de eerste dichter die in het Spaans schreef, roemde in het klooster van San Milan de la Cogolla de eigenschappen van Riojawijn in zijn gedichten.
Bijzonderheden / Opmerkingen:
Topcuvee van Bodegas Carlos Serres in een oplage van slechts 25.000 flessen.

FAQ