By Wijnhuis Den Boer Since 1885

Webshop

Excelsior WO Robertson Chardonnay

8,49

Complexe wijn met tonen van citrus en ananas. Ideaal bij vis- en kipgerechten.

Op vooraad

Op vooraad

Beschrijving

Proefnotities:

Complexe wijn met iets van tropisch fruit zoals ananas maar ook een klein beetje hout van de korte rijping op vaten. een zachte rijke smaak en een lange afdronk.

Serveersuggesties:
Ideaal bij diverse vis- of kipgerechten maar smaakt ook heerlijk als terraswijn.
8-10° C.

Wijnmaker:
Johan Stemmet

Wijnhuis:
In 1859 vertrekt Koos de Wet na een knallende ruzie uit Stellenbosch. In zijn kielzog de verloofde van zijn broer. Juist, deze verloofde was de aanleiding van de familieruzie, want Koos en zij waren heimelijk verliefd geworden. Het lukte Koos om in het vruchtbare maar droge Klein Karoo de basis te leggen voor het huidige Excelsior Estate. Het water uit de nabij gelegen Breede Rivier kwam goed van pas. Hierdoor wist men Robertson om te toveren tot een bloeiende vallei. De leden van de familie De Wet zijn de directe nazaten van Jacobus de Wet, de eerste wijnmaker van Zuid-Afrika.

Wijngaard:
De wijngaarden zijn aangelegd op een vlak terrein en de bodem is rijk aan kalksteen.
Oppervlakte: 25 ha, Bodemsamenstelling: kalkachtige kleibodem

Streek:
De Breede Rivier is de levensader van de Robertson vallei en zorgt voor aanvoer van het noodzakelijke water. Deze vallei wordt ingesloten door de Langeberg in het noorden en de Sonderendberge in het zuiden. Regenwolken worden door deze bergen op afstand gehouden en de zon heeft hier volledig vrij spel. Hierdoor is het klimaat warm en subtropisch en daarom staat dit gebied ook bekend om zijn citrusfruit, perziken en abrikozen.
Bijzonderheden / Opmerkingen:

FAQ